WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

7 τροφές που "καίνε" το λίπος στην κοιλιά και όχι μόνο...


5 Φεβρουαρίου 2016

Μπορεί το λίπος, από πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά, να είναι απαραίτητο για την υγεία, όμως όταν το παρακάνουμε έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Καταλήγουμε να ξυπνάμε ένα πρωί και να διαπιστώνουμε ότι το τζιν δεν μας κουμπώνει και πρέπει να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση να αγοράσουμε ένα ή ακόμα και δυο νούμερα μεγαλύτερο. Όμως, δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω, γιατί το λίπος και κυρίως αυτό στην κοιλιά μας, μπορεί να γίνει παρελθόν, αρκεί να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές τροφίμων. Οι παρακάτω τροφές καίνε το κοιλιακός λίπος και βοηθάνε στην απώλεια βάρους. Δείτε ποιες είναι και υιοθετήστε τες!

  1. Ντομάτες

Τα πιο σημαντικό που πρέπει να ξέρετε για τη ντομάτα είναι ότι σας βοηθάει να χάσετε βάρος και να αποκτήσετε μια επίπεδη κοιλιά. Αυτό το κατακόκκινο λαχανικό είναι χαμηλό σε θερμίδες αλλά πλούσιο σε φυτικές ίνες, δημιουργώντας το αίσθημα του κορεσμού. Επίσης, είναι πλούσιο σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για πολλές ασθένειες. Την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια, να βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει στο καλάθι αυτό το θαυματουργό λαχανικό.

  1. Βρώμη

Ένα μπολ με πλιγούρι βρώμης είναι το καλύτερο ξεκίνημα για την ημέρα σας. Η βρώμη είναι σύμμαχος σας στη προσπάθεια απώλειας βάρους και λίπους. Και αυτό γιατί αυξάνει τον μεταβολισμό και σας βοηθάει να νιώθετε χορτάτοι για πολλές ώρες. Τα αντιοξειδωτικά και τα μέταλλα που περιέχει καθιστούν τη βρώμη μια υπερτροφή, που ο καθένας θα πρέπει να έχει στο ντουλάπι της κουζίνας του.

  1. Κινόα

Η κινόα είναι περισσότερο γνωστή στους χορτοφάγους, όμως όλοι πρέπει να την εντάξετε στις διατροφικές σας συνήθειες. Και αυτό γιατί εκτός από τα πολλαπλά οφέλη στην υγεία, βοηθάει όσους θέλουν να χάσουν κιλά και να απαλλαγούν από το λίπος στην κοιλιά. Επιπλέον, ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ώστε να νιώθετε πλήρεις όλη την ημέρα. Αν δεν την έχετε δοκιμάσει ακόμα, τι περιμένετε;

  1. Αυγά

Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις όσο αφορά τη σχέση της κατανάλωσης αυγών και της αύξησης χοληστερόλης. Μετά από αρκετές μελέτες, πλέον μπορείτε να τα καταναλώνετε άφοβα, εφόσον φυσικά είστε υγιείς. Φάτε ένα αυγό το πρωί και θα ξεγελάσετε την πείνα για αρκετές ώρες με μόνο 75 θερμίδες. Επίσης, η βιταμίνη Β12 που υπάρχει στα αυγά βοηθάει στη γρήγορη διάσπαση του λίπους. Αρχίστε την ημέρα σας με ένα αυγό βραστό και πείτε αντίο στα λιπάκια της κοιλιά σας.

  1. Πράσινο τσάι

Όλοι γνωρίζετε ότι το πράσινο τσάι είναι πλούσιο με αντιοξειδωτικά, αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε ότι μπορεί κάψει το λίπος στο σώμα σας. Είναι οι κατεχίνες, ένα είδος φυτοχημικών, που ευθύνονται στο κάψιμο του κοιλιακού λίπους. Για να έχετε μεγαλύτερο όφελος πρέπει να πίνετε πράσινο τσάι αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.

  1. Καυτερές πιπεριές

Για τους λάτρεις των καυτερών υπάρχουν καλά νέα. Οι καυτερές πιπεριές μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά και να αποκτήσετε μια επίπεδη κοιλιά. Και αυτό γιατί περιέχουν μια ουσία, γνωστή ως καψαϊκίνη, τα οφέλη της οποίας σχετίζονται με την απώλεια βάρους. Και για όσους ανησυχείτε ότι οι πιπεριές μπορεί να σας «κάψουν» το στομάχι, πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσουν στη πρόληψη εμφάνισης των προβλημάτων του πεπτικού συστήματος. Μήπως λοιπόν την επόμενη φορά που βρεθείτε απέναντι από μια κατακόκκινη πιπερίτσα, το ξανασκεφτείτε;

  1. Σπανάκι

Η εικόνα του παιδικού μας ήρωα, Ποπάυ, να τρώει σπανάκι και να αποκτάει υπερδυνάμεις, δεν είναι τυχαία. Το σπανάκι είναι όντως μια υπερτροφή, που παρέχει στον οργανισμό ενέργεια ευεξία και ευημερία. Εκτός όμως από όλα αυτά, βοηθάει επίσης στην απώλεια κιλών και λίπους, κάτι που το καθιστά ακόμα πιο ευεργετικό. Μπορείτε να φάτε το σπανάκι με διαφορετικούς τρόπους, όπως φρέσκο, κατεψυγμένο και σε πίτες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.