WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 πράγματα που μπλοκάρουν το μεταβολισμό σας


14 Φεβρουαρίου 2016

Σίγουρα έχετε ακούσει ότι το μόνο που χρειάζεται για να επιταχυνθεί ο μεταβολισμός σας είναι η άσκηση, τα μικρά και συχνά γεύματα και να πίνετε πολύ νερό. Όμως, αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν ένα σωρό άλλα πράγματα που μπορούν να μπλοκάρουν το μεταβολισμό σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι κάνετε λάθος και να το διορθώσετε.

  1. Φυτοφάρμακα

Οι χημικές ουσίες στα φυτοφάρμακα μπορεί να επηρεάσουν το μεταβολισμό και να δυσκολέψουν την απώλεια βάρους. Μερικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσοι ακολουθούν μια διατροφή που περιέχει αρκετές τοξίνες, χάνουν πιο δύσκολα βάρος, σε σχέση με εκείνους που επιλέγουν βιολογικά προϊόντα.

  1. Αϋπνία

Μια μελέτη στο American Journal of Clinical Nutrition το 2012 υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμόντουσαν καλά, την επόμενη μέρα έκαιγαν λιγότερες θερμίδες. Η στέρηση ύπνου μειώνει το ποσό ενέργειας που χρησιμοποιεί το σώμα σας σε κατάσταση ηρεμίας, επιβραδύνοντας με αυτόν τον τρόπο το μεταβολισμό.

  1. Αφυδάτωση

Όλες οι κυτταρικές λειτουργίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του μεταβολισμού, εξαρτώνται από το νερό. Εάν είστε αφυδατωμένοι, καίτε έως και 2 τοις εκατό λιγότερες θερμίδες, σύμφωνα με κάποιες μελέτες.

  1. Έμμηνος ρύση

Κατά τη διάρκεια της περιόδου σας χάνετε αρκετό σίδηρο, ένα μέταλλο που συμβάλει στη μεταφορά του οξυγόνου στους μύες. Αν τα επίπεδα σιδήρου είναι χαμηλά, τότε οι μύες δεν παίρνουν αρκετό οξυγόνο και ο μεταβολισμός πέφτει κατακόρυφα. Η λύση είναι να επιλέγετε τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο και να κάνετε τους σωστούς συνδυασμούς.

  1. Η κατανάλωση πολύ λίγων θερμίδων

Η υπερβολική αλλά και η ελάχιστη κατανάλωση φαγητού μπλοκάρουν το μεταβολισμό σας. Όταν βάζετε το σώμα σε κατάσταση πείνας, προσπαθεί να διατηρήσει τα καύσιμα, επιβραδύνοντας το μεταβολισμό.

  1. Δεν παίρνετε αρκετό ασβέστιο

Οι λόγοι που πρέπει να τρώτε γαλακτοκομικά είναι πολλοί, ένας από αυτούς είναι και το ασβέστιο, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού. Μια διατροφή πλούσια σε ασβέστιο σας βοηθάει να κάψετε περισσότερο λίπος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.