WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

#WomansDay: 4+1 τροφές για να φαίνεστε πιο λαμπερές από ποτέ


8 Μαρτίου 2016

Στις 8 Μαρτίου όλες οι γυναίκες έχουν έναν λόγο παραπάνω για να γιορτάσουν. Είναι η Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Τι πιο όμορφο λοιπόν να γιορτάσουμε αυτή την ημέρα μαζί με τις φίλες μας και να είμαστε λαμπερές και όμορφες; Και για να το πετύχουμε αυτό, αρκεί να βάλουμε τη διατροφή στην αρχή της λίστας των προτεραιοτήτων και να καταναλώσουμε τα παρακάτω τρόφιμα.

Θαλασσινά

Βάλετε τα στρείδια, τα χτένια και άλλα οστρακοειδή στη διατροφή σας και θα αποκτήσετε μια λαμπερή επιδερμίδα. Τα θαλασσινά είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ένα μέταλλο που παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού, όπως στη πρωτεϊνική σύνθεση, στην κυτταρική διαίρεση, έχει αντιφελγμονώδεις ιδιότητες και προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι ο ψευδάργυρος μπορεί να μειώσει την ακμή το ίδιο αποτελεσματικά όπως τα αντιβιοτικά.

Πολύχρωμα λαχανικά

Όσο πιο πολύχρωμο είναι το πιάτο σας, τόσο πιο λαμπερές θα φαίνεστε. Και αυτό γιατί τα πολύχρωμα λαχανικά είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Α, που βοηθάει την επιδερμίδα να έχει πιο νεανική όψη. Η πιο σημαντική ιδιότητα αυτής της βιταμίνης είναι ότι διεγείρει τα κύτταρα του δέρματος, ενισχύοντας το σχηματισμό νέων. Η βιταμίνη Α έχει αντιγηραντικές ιδιότητες γιατί μπορεί να μειώσει και τις πιο βαθιές ρυτίδες, ενώ συμβάλει στην καταπολέμηση της ξηρότητας.

Σολομός

Επιβραδύνετε τη γήρανση με σολομό. Αυτό το ψάρι δεν είναι μόνο γευστικό, αλλά βελτιώνει επίσης την ελαστικότητα του δέρματος. Αν λοιπόν εντάξετε το σολομό στη διατροφή σας, εκτός από τα πολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχει, θα έχετε και λιγότερες ρυτίδες.

Καρύδια

Αν δεν είστε λάτρεις των ψαριών, προτιμήστε τα καρύδια. Γενικά όλοι οι ξηροί καρποί, αλλά κυρίως τα καρύδια αποτελούν μια πλούσια πηγή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία χαρίζουν λαμπερά μαλλιά και μια πιο λεία και νεανική επιδερμίδα.

Εσπεριδοειδή

Η βιταμίνη C είναι πλέον γνωστή για το ρόλο της στην παραγωγή κολλαγόνου, μια πρωτείνη απαραίτητη για την διατήρηση της υγείας του δέρματος, αλλά και του σώματος. Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C, μπορεί να συμβάλει σε μια λαμπερή επιδερμίδα και στην ταχύτερη επούλωση. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει η συγκεκριμένη βιταμίνη συνδέεται με καλύτερη εμφάνιση του δέρματος και με μείωση των λεπτών γραμμών. Εκτός από τα εσπεριδοειδή, πλούσιες πηγές βιταμίνης C περιλαμβάνουν οι πιπεριές, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα ακτινίδια και οι φράουλες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.