WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να κοιμάστε καλύτερα την Άνοιξη


20 Μαρτίου 2016

Ο Μάρτιος σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης, όπου ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, η μέρα μεγαλώνει και καταφτάνουν οι εποχιακές αλλεργίες και δυστυχώς όλα αυτά μπορεί να δυσκολέψουν τον ύπνο σας. Αν λοιπόν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε τα ανοιξιάτικα βράδια, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για να ξεκουράζεστε σωστά.

Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες

Το φτέρνισμα, η φαγούρα στα μάτια και η ρινική καταρροή μπορεί να οδηγήσουν σε ένα ανήσυχο ύπνο. Αν παρατηρήσετε ότι το βράδυ έχετε συμπτώματα αλλεργίας, τότε μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές στο υπνοδωμάτιο, πριν καταλήξετε στα φάρμακα. Για παράδειγμα μπορεί να χρειαστεί να βάλετε ένα φίλτρο αέρα και τότε να διαπιστώσετε ότι νιώθετε ανακούφιση.

Πίνετε νερό όλη την ημέρα

Όσο περνάνε οι μέρες, ο καιρός αρχίζει να γίνεται και πιο ζεστός, με αποτέλεσμα το σώμα σας να χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση. Αν είστε αφυδατωμένοι το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε. Ενώ εάν πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα κάνετε έναν ήρεμο βραδινό ύπνο.

Φάτε ένα ελαφρύ σνακ πριν κοιμηθείτε

Εάν θέλετε να τσιμπολογήσετε πριν πέσετε στο κρεβάτι, τότε πρέπει να διαλέξετε κάτι ελαφρύ και δροσιστικό, όπως ένα φρούτο. Για παράδειγμα μια καλή επιλογή είναι η μπανάνα ή ένα ποτήρι χυμό από κεράσια, γιατί και τα δύο έχουν τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που σας βοηθάνε να κοιμηθείτε πιο εύκολα.

Χαλαρώστε με ένα φλιτζάνι τσάι

Ένα φλιτζάνι τσάι ή με άλλα βότανα του βουνού, σας βοηθάει να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε. Επίσης, όταν αρχίσει να ζεσταίνει ο καιρός ένα παγωμένο τσάι είναι η καλύτερη λύση για τις θερμές νύχτες.

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο σας

Είτε η θερμοκρασία είναι πολύ κρύα είτε είναι αποπνικτική και στις δυο περιπτώσεις, μπορεί να επηρεαστεί η ποιότητα του ύπνου. Βεβαιωθείτε ότι επικρατεί η κατάλληλη θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο σας, ώστε να μπορέσετε να ξεκουραστείτε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.