WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 + 1 λόγοι που οι γυναίκες δεν έχουν πάντα οργασμό


13 Απριλίου 2016

pexels-photo19127.jpg

Όμως, για να έχετε οργασμό πρέπει να βοηθήσετε και εσείς το σώμα σας, ώστε να ενεργοποιηθούν όλες οι αισθήσεις. Συνεχίζοντας τη ανάγνωση θα μάθετε τους λόγους που μερικές γυναίκες αγωνίζονται για να φτάσουν στην κορύφωση.

  1. Άγνοια

Ο οργασμός έρχεται πιο εύκολα σε κάποιες γυναίκες από ό,τι σε άλλες, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι τελευταίες ακόμα μαθαίνουν το σώμα τους. Η δυσκολία αυτή προέρχεται από άγνοια και ελλιπή σεξουαλική επιμόρφωση. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται επιμονή και να το δείτε σαν ένα παιχνίδι, γιατί μόνο τότε θα γίνει διασκεδαστικό.

  1. Απουσία προκαταρκτικών

Κι όμως ακόμα υπάρχει ένα μεγάλος αριθμός γυναικών που πιστεύει ότι ο οργασμός θα πρέπει απλά να συμβεί, χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Αυτή η αντίληψη είναι λάθος. Αν δεν έχετε διεγερθεί αρκετά και αν δεν έχετε προετοιμάσει το σώμα σας, τότε δεν θα φτάσετε ποτέ στην κορύφωση.

  1. Βιασύνη

Πολλές γυναίκες δεν έχουν καθόλου υπομονή και βιάζονται να φτάσουν σε οργασμό. Όμως, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά μέχρι και μια ώρα. Ένας μέσος όρος είναι 20 λεπτά, αν και κάθε φορά ο χρόνος αλλάζει.

  1. Άγχος, στρες

Οι πολύπλοκες και αγχωτικές σκέψεις που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν θέση στη σεξουαλική πράξη, γιατί αποσπούν τη προσοχή τους. «Τι θα συμβεί αν ο σύντροφός μου έχει βαρεθεί;» «Τι θα γίνει αν δεν του αρέσω πλέον;» είναι μερικές από τις σκέψεις που κάνουμε σχεδόν όλες οι γυναίκες και μας απομακρύνουν από τη σεξουαλική ικανοποίηση.

  1. Έλλειψη επικοινωνίας

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του οργασμού διαδραματίζει και η σχέση με το σύντροφο. Για παράδειγμα αν υπάρχει έλλειψη επικοινωνίες μεταξύ του ζευγαριού, κατ επέκταση υπάρχει και υποτίμηση της σημαντικότητας της ικανοποίησης και του οργασμού.

  1. Η εικόνα σώματος

Η εικόνα που έχουν οι γυναίκες για το σώμα τους είναι καθοριστικής σημασίας, για το αν θα φτάσουν ή όχι σε οργασμό. Τίποτα δεν σταματά την κορύφωση από το φόβο ότι φαίνεται η κυτταρίτιδα στα πόδια ή ότι η κοιλιά έχει λίπος. Κάθε φορά που έρχονται οι σκέψεις «Δεν μου αρέσει το σώμα μου ή μισώ την κοιλιά μου», προσπαθήστε να εστιάσετε στα θετικά σας σημεία και φυσικά αρχίστε να αγαπάτε το σώμα σας. Κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή.

  1. Το αλκοόλ

Ένα με δυο ποτήρια κρασί μπορεί να ανεβάσουν τη διάθεση, αν όμως το παρακάνετε τότε η λίμπιντο θα πέσει κατακόρυφα. Το αλκοόλ επηρεάζει το νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα να καταστέλλει την κορύφωση.

Αφιερώστε χρόνο για τον εαυτό σας και γίνετε ξανά η ερωμένη. Η διεκδίκηση των αισθησιακών πλευρών της ζωής σας, θα σας βοηθήσει να νιώσετε τον ερωτισμό και θα σας οδηγήσει στην ικανοποιήσει και φυσικά στην κορύφωση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.