WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι top τροφές που μειώνουν το στρες


2 Ιουνίου 2016

1234-1.jpeg

Μήπως σας έχει καταβάλει το άγχος; Έχετε δοκιμάσει τα πάντα, από τη γιόγκα μέχρι τον διαλογισμό, αλλά η πίεση δεν λέει να φύγει; Σκεφτήκατε να αντιμετωπίσετε το στρες μέσω της διατροφής; Όσο περίεργο και αν σας ακούγετε, υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποβάλλετε το άγχος και να σας χαλαρώσουν.  Δείτε μερικές, ώστε να τις εντάξετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα.

  • Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της ηρεμίας και της μείωσης του στρες. Επίσης, περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που σας βοηθάνε να παραμένετε ψύχραιμοι στις δύσκολες καταστάσεις. Οι τρόποι για να απολαύσετε τα σπαράγγια είναι πολλοί, όπως να τα φάτε βραστά, ωμά στη σαλάτα ή να τα τσιγαρίσετε μαζί με άλλα λαχανικά.

  • Βρώμη

Η βρώμη είναι μια τροφή που βοηθάει την καλή λειτουργία του εντέρου, γιατί είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Εκτός όμως από το γαστρεντερικό, συμβάλει επίσης στην καταπολέμηση του στρες. Αυτό επιτυγχάνεται γιατί βοηθάει στην παραγωγή της σεροτονίνης, της χημικής ουσίας που παράγει ο εγκέφαλος και που ευθύνεται για την καλή διάθεση, ενώ τα χαμηλά επίπεδα έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση άγχους, κατάθλιψης και θυμού. Αν θέλετε ένα γευστικό σνακ για όλες τις ώρες, επιλέξτε τις πεντανόμιστες μπάρες βρώμης Nature Valley. Οι συγκεκριμένες μπάρες περιέχουν περισσότερο από 50% νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης και κυκλοφορούν σε 4 υπέροχες γεύσεις (Μέλι, Σοκολάτα, Μήλο, Cranberry), για να μη βαρεθείτε ποτέ. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κουβαλάτε πάντα μαζί σας μια μπάρα Nature Valley και η διάθεση σας θα είναι πάντα στα ύψη!

  • Μούρα

Τα μούρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τις ανθοκυανίνες, οι οποίες έχουν συνδεθεί με την καταπολέμηση του στρες, αλλά και με πολλά άλλα οφέλη για την υγεία. Βοηθάνε επίσης και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων της κορτιζόλης. Προσθέσετε μια μερίδα μούρα στο γιαούρτι σας για πρωινό ή ως σνακ.

  • Χαμομήλι

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν ότι το χαμομήλι είναι καταπραϋντικό και προωθεί τη χαλάρωση και το αίσθημα της νύστας. Η αποτελεσματικότητα του μπορεί να οφείλεται στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, οι οποίες προάγουν την ηρεμία και τη ευεξία. Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας έδωσαν χαμομήλι σε 57 συμμετέχοντες για 8 εβδομάδες και διαπίστωσαν ότι είχαν μειωμένα συμπτώματα άγχους. Απλά βράστε ένα φλιτζάνι νερό και ρίξετε 3 με 3 κουταλάκια αποξηραμένο χαμομήλι ή αγοράστε φακελάκια.

  • Σοκολάτα

Εκτός από τις αντιοξειδωτικές της ικανότητες η σοκολάτα έχει συνδεθεί με την καλή διάθεση. Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, της Ιατρικής Σχολής αναφέρει ότι τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες που έτρωγαν σοκολάτα, είχαν μειωμένα συμπτώματα κατάθλιψης. Φυσικά πρέπει να προσέχουμε την ποσότητα καθώς έχει αρκετές θερμίδες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.