WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4+1 τρόφιμα που δεν πρέπει να έχουμε στο ψυγείο μας


2 Ιουλίου 2016

5-ideetjes-om-je-ochtend-goed-te-starten-met-een-stevig-ontbijt.jpg

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το ψυγείο ως μια διατροφική ζώνη ασφαλείας, ώστε να κρατάνε τα τρόφιμα φρέσκα. Ωστόσο σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the Association for Consumer Research έδειξε ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την τάση να τρώμε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού, όταν έχουμε στο ψυγείο ανθυγιεινές τροφές. Ποια είναι όμως η λύση; Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μάθετε ποιοι είναι οι ένοχοι, έτσι ώστε να τους αποφεύγετε. Γι αυτό το λόγο παρακάτω θα δείτε ποιες τροφές δεν πρέπει να έχετε στο ψυγείο σας.

  1. Μαγιονέζα

Η μαγιονέζα βρίσκεται στα περισσότερα ψυγεία, αλλά αν αναλογιστείτε ότι μια κουταλιά της σούπας έχει 100 θερμίδες, ίσως το ξανασκεφτόσασταν. Ένα τυπικό σάντουιτς μπορεί να μετατραπεί σε βόμβα θερμίδων με την προσθήκη της μαγιονέζας. Μήπως λοιπόν δεν πρέπει να υπάρχει στο ψυγείο σας; Μια καλή εναλλακτική είναι η μουστάρδα και η κέτσαπ.

  1. Λευκό ψωμί

Σε όλα σχεδόν τα ψυγεία υπάρχει ένα ψωμί του τοστ. Φυσικά δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγετε την κατανάλωση του, όμως το λευκό ψωμί είναι φτωχό σε φυτικές ίνες και πλούσιο σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, κάτι που το καθιστά όχι και τόσο υγιεινό. Αντ αυτού το ψωμί ολικής άλεσης είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να έχετε στο ψυγείο σας, γιατί είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλουν στην απώλεια βάρους και σχετίζονται με χαμηλότερη θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα.

  1. Επεξεργασμένα κρέατα

Πέρυσι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε μια έκθεση που αναφέρει ότι το επεξεργασμένο κρέας είναι καρκινογόνο. Φυσικά δεν είναι κάτι καινούριο, γιατί πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα καπνιστά και επεξεργασμένα κρέατα περιέχουν καρκινογόνες ουσίες και είναι πλούσια σε νάτριο. Επίσης, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι κατά μέσο όρο τρώμε μεγαλύτερη ποσότητα κρέατος, από αυτή που μας αναλογεί με αποτέλεσμα να έχουμε 42% υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων και 19% μεγαλύτερο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Ποια είναι η καλύτερη επιλογή; Να έχετε στο ψυγείο σας κρέατα που δεν περιέχουν νιτρικά και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

  1. Παγωτά

Καλοκαίρι είναι και φυσικά θα φάμε τα αγαπημένα μας παγωτά, απλά πρέπει να γίνεται με μέτρο. Όσοι όμως έχετε παγωτό στο ψυγείο σας, είναι πολύ εύκολο να ξεφύγετε, με αποτέλεσμα να φάτε μέσα σε μια ημέρα όλο το πακέτο. Και αν αναλογιστείτε ότι μια μπάλα παγωτό περιέχει 150 με 120 θερμίδες, είναι πολύ εύκολο να πάρετε κιλά χωρίς να το καταλάβετε.

  1. Κατεψυγμένες πατάτες

Οι τηγανητές πατάτες, ιδίως οι κατεψυγμένες, είναι μια εύκολη λύση, όταν δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε. Όμως τρώγοντας μια μόνο μερίδα τηγανιτές πατάτες μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση σωματικού βάρους 3 με 4 κιλά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Η καλύτερη επιλογή είναι να έχετε στο ψυγείο σας κανονικές πατάτες, ώστε να τις ψήσετε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και μετά να προσθέσετε μια κουταλιά γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Τώρα που μάθετε ποιοι είναι οι ένοχοι, μην τους ξαναβάλετε στο ψυγείο σας, ώστε να μετριάσετε την κατανάλωση τους και να μην πάρετε κιλά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.