WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τσάι του βουνού: Ένα ρόφημα με μοναδικές ιδιότητες


12 Ιουλίου 2016

Όσο περίεργο και να ακούγεται, οι άνθρωποι απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού εδώ και 500.000 χρόνια. Και οι λόγοι που ενδεχομένως έκαναν τους προγόνους μας, να στραφούν από τόσο νωρίς στην κατανάλωση του τσαγιού, ίσως να ήταν η κατευναστική του δράση ή οι ισχυρές ιδιότητες του. Όμως, παρακάτω δεν θα αναφερθούμε στο κλασσικό τσάι, αλλά στο Ελληνικό τσάι του βουνού, το οποίο κερδίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των επιστημόνων. Το τσάι του βουνού προέρχεται από το φυτό σιδερίτης, που λέγεται ότι πήρε το όνομα του από το λέξη σίδηρος, χάρη στην επουλωτική του δράση.

Μπορεί το τσάι του βουνού να μην έχει μπει ποτέ στα Αγγλικά σαλόνια, όμως το προτιμούσαν οι γιαγιάδες μας και οι παππούδες μας και όχι αδίκως, αφού έχει πολλές καταπραϋντικές ιδιότητες. Είναι το κατεξοχήν ρόφημα που μας δίνανε οι γονείς μας, όταν ήμασταν μικροί και μας ακούγανε να βήχουμε.

Μια αρχαία κινέζικη παροιμία λέει ότι το «ανώτερο τσάι προέρχεται από τα ψηλά βουνά», πλέον μπορούμε να προσθέσουμε από τα «ψηλά Ελληνικά βουνά». Το τσάι του βουνού είναι πραγματικά ένα θαυματουργό ελιξίριο μνήμης, αλλά και το ιδανικό ρόφημα για χαλάρωση και ηρεμία, κάτι που χρειαζόμαστε όλοι στη σημερινή εποχή. Και το πιο σημαντικό είναι ότι το τσάι του βουνού, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, δεν έχει διεγερτική δράση και μπορεί άνετα να καταναλώνεται και το βράδυ πριν τον ύπνο. Αντί λοιπόν για ένα φλιτζάνι καφέ που θα μας κρατήσει ξύπνιους, μια κούπα τσάι του βουνού είναι η ιδανική επιλογή για έναν ήρεμο ύπνο.

Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό με βάση τα παραπάνω, το τσάι του βουνού είναι ένα από τα πολυτιμότερα ροφήματα, που προσφέρει πολλαπλά οφέλη και ικανοποιεί όλα τα γούστα σε κάθε εποχή. Μάλιστα η βιομηχανία έχει καταφέρει να εμπλουτίσει τις γεύσεις του τσαγιού και να το κάνει το ιδανικό ρόφημα για τους καλοκαιρινούς μήνες. Όσοι θέλετε να πιείτε αυθεντικό  ελληνικό τσάι  του βουνού, δεν έχετε παρά να επιλέξετε το ΟΛΥΜΠΟΣ. Είναι μια νέα γευστική πρόταση που έρχεται να μας δροσίσει με φυσικό τρόπο αυτό το καλοκαίρι. Παγωμένο, τσάι του βουνού, από τα ελληνικά βουνά κατευθείαν στο ψυγείο μας. Μοναδική γεύση, με όλα τα φυσικά αρώματα του σπιτικού τσαγιού, σαν να το φτιάξατε μόνοι σας!

Το τσάι ΟΛΥΜΠΟΣ είναι αυθεντικό κρύο τσάι του βουνού, που φυτρώνει στα ελληνικά βουνά, σε υψόμετρο  άνω των 500μ. Συλλέγεται με το χέρι, αποξηραίνεται φυσικά και βράζεται παραδοσιακά, διατηρώντας όλα τα συστατικά του φυτού, χωρίς καμία περαιτέρω επεξεργασία. Δεν περιέχει συντηρητικά, καφεΐνη και χρωστικές, ενώ διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση του. Και οι εκπλήξεις δεν σταματάνε εδώ, το τσάι ΟΛΥΜΠΟΣ ικανοποιεί ακόμα περισσότερο τις γευστικές σας προτιμήσεις, διότι μπορείτε να επιλέξετε το Ελληνικό τσάι του βουνού με Αρώνια και Stevia, χωρίς ζάχαρη. Από την άλλη μεριά για τους πιο παραδοσιακούς, το τσάι ΟΛΥΜΠΟΣ υπάρχει και με γεύση λεμόνι & Stevia - χωρίς ζάχαρη, από ελληνικά λεμόνια.

Απολαύστε το αυθεντικό ελληνικό τσάι του βουνού ΟΛΥΜΠΟΣ με γεύση λεμόνι ή Αρώνια παγωμένο ή ζεστό και πάρτε όλα τα οφέλη που τόσο απλόχερα σας προσφέρει.

Για να μάθετε περισσότερα για το τσάι του βουνού, μπείτε εδώ καθώς επίσης ενημερωθείτε για τον τρόπο συλλογής και παραγωγής από το youtube.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.