WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να οργανώσεις την ημέρα σου για να χάσεις κιλά


21 Ιουλίου 2016

Μπορεί με το άκουσμα και μόνο της «δίαιτας» να τρέχετε μακριά, όμως δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε. Με λίγο προγραμματισμό θα μπορέσετε να χάσετε βάρος γρήγορα και εύκολα, αρκεί να το πάρετε απόφαση. Κάθε ώρα που περνάει είναι μια ευκαιρία να κάνετε κάτι που θα σας φέρει πιο κοντά στην απώλεια κιλών. Έτσι με το που ξυπνήσετε ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

  • Πρωί: Ξυπνήστε και πιείτε ένα ποτήρι νερό ή ακόμα καλύτερα νερό με ένα χυμό από λεμόνι. Επιπλέον το ιδανικό, αν έχετε χρόνο, είναι να ασκηθείτε για μια ώρα. Πριν την προπόνηση φάτε ένα μικρό σνακ που να περιέχει υδατάνθρακες και πρωτεΐνη, όπως μισή μπανάνα και μια χούφτα αμύγδαλα. Αν δεν έχετε χρόνο για άσκηση τότε φάτε κατευθείαν το πρωινό σας γεύμα. Μη φοβάστε να περιλάβετε τους υδατάνθρακες στο πρωινό σας, αρκεί να είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες. Ιδανικά καταναλώστε ένα χορταστικό πρωινό που να περιλαμβάνει πρωτεΐνες και υδατάνθρακες - τουλάχιστον 10 γραμμάρια το καθένα.
  • Πριν το μεσημεριανό: Κάντε ένα διάλειμμα από τη δουλειά και καταναλώστε ένα σνακ μέχρι 150 θερμίδες πλούσιο σε φυτικές ίνες. Είναι σημαντικό να μη μένετε πολλές ώρες νηστικοί, γιατί μετά θα καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού στο κυρίως γεύμα.  Μη μείνετε όμως μόνο στο σνακ, σηκωθείτε από το γραφείο, αν έχετε χρόνο, βγείτε και περπατήστε λίγο. Έτσι θα ξεπιαστείτε και θα ξεμπλοκάρει το μυαλό σας.
  • Μεσημέρι: Η καλύτερη επιλογή είναι να έχετε ετοιμάσει φαγητό από την προηγούμενη μέρα και να το πάρετε στη δουλειά. Προτιμήστε ένα υγιεινό γεύμα χαμηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένα λίπη και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Για επιδόρπιο καταναλώστε ένα φρούτο.
  • Απόγευμα: Καταναλώστε ένα σνακ μέχρι 150 θερμίδες για να κρατήσετε τα επίπεδα ενέργειας σας υψηλά. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα γιαούρτι χαμηλά σε λιπαρά με ένα φρούτο ή ακόμα και ένα μικρό γλυκό.
  • Βράδυ: Αν δεν έχετε γυμναστεί το πρωί, είναι ευκαιρία μετά τη δουλειά να επισκεφτείτε το γυμναστήριο. Μπορεί να νιώθετε κουρασμένοι, όμως η σωματική άσκηση θα σας αποφορτίσει από την ένταση της ημέρα και θα γυρίσετε στο σπίτι πιο ήρεμοι. Και φυσικά θα έχετε κάψει αρκετές θερμίδες. Όταν φτάσει η ώρα του βραδινού, επιλέξτε ένα ελαφρύ γεύμα που να είναι πλούσιο σε λαχανικά και πρωτεΐνες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
  • Προ ύπνου: Αφού έχετε τελειώσει το γεύμα σας, βουρτσίστε τα δόντια σας. Το βούρτσισμα αλλάζει τη γεύση και αποτρέπει τις βραδινές λιγούρες. Απενεργοποιήστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές στο υπνοδωμάτιο και πηγαίνετε για ύπνο. Ο ποιοτικός ύπνος βοηθάει με την απώλεια βάρους.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.