WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ακολουθήστε αυτές τις συνήθειες πριν κοιμηθείτε και θα χάσετε κιλά


4 Αυγούστου 2016

bed-sleep-rest-girl.jpg

Οι ώρες που κοιμόμαστε το βράδυ επηρεάζουν τόσο την υγεία μας όσο και το σωματικό βάρος. Ο ύπνος έχει απασχολήσει φυσικά και τους επιστήμονες, οι οποίοι μετά από έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι κοιμούνται λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα έχουν την τάση να αυξάνουν το σωματικό τους βάρος. Στο περιοδικό Annals of Internal Medicine δημοσιεύτηκε μια μελέτη που έδειξε ότι όσοι κοιμόντουσαν 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ έχασαν το διπλάσιο λίπος σε σχέση με εκείνους που κοιμόντουσαν 5 ώρες, και ας λάμβαναν την ίδια ποσότητα θερμίδων.

Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε ο ύπνος έχει τεράστιο αντίκτυπο στην απώλεια βάρους. Γι αυτό και παρακάτω θα σας προτείνω κάποιες συνήθειες που μπορείτε να ακολουθείτε πριν πέσετε στο κρεβάτι. Και όχι δεν πρόκειται να σας πω να κλείσετε το κινητό σας ή την τηλεόραση σας, αυτά τα ξέρετε ήδη.

Προτημήσε τα γαλακτοκομικά

Ένα ποτήρι γάλα, ένα φλιτζάνι γιαούρτι ή ακόμα και ένα smoothie με πρωτεΐνη, τις βραδινές ώρες, βοηθάνε στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Μπορούν επίσης, να συμβάλουν στην αύξηση της μυϊκής μάζας ενώ κοιμάστε, λόγω της καζεΐνης, μια πρωτεΐνη που τροφοδοτεί τον οργανισμό με αμινοξέα. Και όπως γνωρίζουμε η αύξηση της μυϊκής μάζας αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό και βοηθάει να καίμε περισσότερες θερμίδες κάθε μέρα.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία

Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του δωματίου μια με δυο ώρες πριν πέσετε για ύπνο. Η ιδανική θερμοκρασία δωματίου είναι μεταξύ 18 και 22 βαθμών Κελσίου. Αυτή η θερμοκρασία βοηθάει τον οργανισμό να ρίξει την εσωτερική του θερμοκρασία, προκαλώντας υπνηλία. Επίσης, μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Diabetes δείχνει ότι η θερμοκρασία που επικρατεί στην κρεβατοκάμαρα επηρεάζει το σωματικό βάρος.

Κλείστε τις κουρτίνες

Ακόμα και χωρίς την τηλεόραση ή τον υπολογιστή, τα φώτα μπορεί να προέρχονται απ έξω. Ο φωτισμός ενώ κοιμόμαστε μειώνει την παραγωγή της μελατονίνης, παρεμβαίνοντας αρνητικά στην ποιότητα του ύπνου. Αυτό εξηγεί και τα αποτελέσματα μιας μελέτης το 2104 στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου οι γυναίκες που κοιμόντουσαν σε σκοτεινά δωμάτια, είχαν 21% λιγότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκες, σε σχέση με εκείνες που είχαν φως στο δωμάτιο.

Αποφύγετε το αλκοόλ

Νομίζετε ότι αν πιείτε ένα, δυο, τρία ποτηράκια κρασί θα κοιμηθείτε σαν πουλάκι; Κι όμως κάνετε λάθος. Το αλκοόλ επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου και μπορεί να σας αφήσει ξάγρυπνους όλο το βράδυ. Αυτό συμβαίνει γιατί ανεβαίνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και έτσι δεν ξεκουράζεστε σωστά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.