WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αποφάσισα να πίνω νερό με αγγούρι για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη


17 Αυγούστου 2016

IMG_1047.jpg

Όσοι θέλετε να χάσετε κιλά ή να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας, σίγουρα κάπου έχετε διαβάσει για το νερό με λεμόνι. Αυτό το ρόφημα είναι το απόλυτο  trend των τελευταίων ετών και εξακολουθεί να έχει τα πρωτεία στη λίστα με τα καλύτερα αποτοξινωτικά ροφήματα - και μπορεί όχι αδίκως. Όμως έχετε ποτέ αναρωτηθεί, αν υπάρχει και κάποιος άλλος ευεργετικός συνδυασμός για τον οργανισμό; Άρχισα λοιπόν να σκέφτομαι ποιο άλλο ρόφημα θα μπορούσα να εντάξω στη διατροφή μου, που να είναι παραπλήσιο με το νερό με λεμόνι. Και τότε μου ήρθε στο μυαλό το αγγούρι. Τι θα γίνει άραγε αν αρχίσω να πίνω κάθε μέρα νερό  με αγγούρι αντί για λεμόνι; Αποφάσισα να κάνω αυτό το πείραμα στον εαυτό μου και παρακάτω σας αποκαλύπτω τι συνέβη.

Καταρχάς την πρώτη φορά που δοκίμασα να πιω νερό με αγγούρι, διαπίστωσα ότι είναι πολύ δροσιστικό και γευστικό. Κατάλαβα ότι θα μπορούσα πολύ εύκολα να το εντάξω στην καθημερινότητα μου και να ξεφύγω από τα συνηθισμένα ροφήματα, τσάι, νερό με λεμόνι κ.α. Έτσι άρχισα κάθε πρωί να κόβω αγγούρι και να ρίχνω τα κομμάτια σε ένα μπουκάλι με νερό.

Πίνοντας αυτό το ρόφημα κατάλαβα ότι το νερό με λεμόνι δεν είναι το μοναδικό ποτό που συμβάλει στην απώλεια βάρους. Το νερό με αγγούρι κατάφερε να μειώσει τις λιγούρες που είχα τις μεσημεριανές ώρες στη δουλειά και ένιωθα πλήρης με σχεδόν μηδενικές θερμίδες. Με βοήθησε επίσης, να αποβάλλω τις τοξίνες, αφού πήγαινα πολύ συχνά στην τουαλέτα. Λίγο άβολο όταν πρέπει να δουλέψεις, αλλά έτσι μπορείτε να χάσετε μια ώρα νωρίτερα τα κιλά.

Με κρατούσε ενυδατωμένη, κάτι που είχα πολύ ανάγκη τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Τα αγγούρια είναι από τα πιο ενυδατικά λαχανικά, αφού έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Επίσης, όταν ενυδατωνόμαστε σωστά, βοηθάμε ακόμα περισσότερο στη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας. Έτσι αυτό το ρόφημα σε συνδυασμό με το νερό ήταν για την επιδερμίδα μου, αλλά και γενικότερα για τον οργανισμό, μια βόμβα ενυδάτωσης.

Μειώθηκαν οι ημικρανίες. Σε αυτό το σημείο θέλω να δηλώσω ότι ο βασικός παράγοντας που μειώθηκαν οι ημικρανίες μου, δεν ήταν το αγγούρι, όσο ότι αύξησα την πρόληψη νερού. Παρόλα αυτά το μικρό αυτό λαχανικό με βοήθησε να πίνω περισσότερο νερό. Και το γεγονός ότι το έτρωγα και δεν το πετούσα, συνέβαλε ώστε να ξυπνάω το πρωί πιο ανανεωμένη. Τα αγγούρια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ηλεκτρολύτες με αποτέλεσμα να τροφοδοτούν τον οργανισμό σε θρεπτικά συστατικά. Συμβάλλοντας έτσι στην αποφυγή του hangover  και στην πρόληψη του πονοκεφάλου.

Ένας άλλος σημαντικός λόγος που με έκανε να αγαπήσω αυτό το ρόφημα, ήταν ότι καταπολεμά τη δυσοσμία - όχι ακριβώς το νερό με το αγγούρι, αλλά σκέτο το αγγούρι. Μόλις είχα τελειώσει από ένα γεύμα και συνειδητοποίησα ότι δεν είχα τσίχλα. Το επόμενο που σκέφτηκα -εντάξει για να είμαι ειλικρινής μου το είχανε πει- ήταν να πάρω από το μπουκάλι μου, μια φέτα αγγούρι και να την πιέσω στον ουρανίσκο. Και το «θαύμα» έγινε, η κακή αναπνοή εξαλείφθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού μαζί με το αγγούρι δεν σταματούν σε αυτά που συνέβησαν σε εμένα, αλλά επεκτείνονται και στο χώρο της υγείας, γιατί αυτό το ταπεινό λαχανικό μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη. Φτιάξτε και εσείς το δικό σας ρόφημα με λαχανικά και απολαύστε την ευεξία και ευημερία που τόσο απλόχερα θα σας χαρίσει.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.