WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι να κάνετε για να "ξυπνήσετε" το μεταβολισμό σας


13 Νοεμβρίου 2016

street-style-milan-fashion-week-febrero-2015-399733225-1200x.jpg

Ο μεταβολισμός μετατρέπει το φαγητό σε ενέργεια που χρησιμοποιείται από το σώμα μας. Ο μεταβολισμός λειτουργεί ακόμα και όταν κοιμόμαστε. Έτσι είναι απαραίτητο να τον κρατάμε ενεργό ειδικά όταν μεγαλώνουμε. Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι ο μεταβολισμό τους δεν λειτουργεί σωστά και ενώ κάνουν δίαιτα, δεν μπορούν να χάσουν κιλά. Δείτε μερικές συμβουλές για να ενεργοποιήσετε και πάλι το μεταβολισμό σας.

  1. Προσέξτε τις αυστηρές δίαιτες

Ο μεταβολισμός επιβραδύνεται όταν παίρνετε κιλά, όμως το ίδιο συμβαίνει και όταν θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα και ακολουθείτε υποθερμιδικές  δίαιτες. Η σταδιακή απώλεια βάρους θα κρατήσει το μεταβολισμό σας σε φυσιολογικά επίπεδα . Έτσι αν κόβετε από την καθημερινή διατροφή μέχρι 500 θερμίδες, όχι περισσότερο, και ασκήστε ο μεταβολισμός σας θα είναι πάντα ενεργός.

  1. Σταματήστε να αγχώνεστε

Το άγχος μπορεί να είναι παραγωγικό, όμως μπορεί να αλλάξει το μεταβολισμό σας. Σε μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο στο Οχάιο οι γυναίκες που ανέφεραν στρεσογόνες καταστάσεις έκαψαν λιγότερες θερμίδες, σε σύγκριση με εκείνες που δεν είχαν στρες. Αν και η μελέτη είχε μικρό δείγμα, παρόλα αυτά το υπερβολικό άγχος μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.

  1. Κάντε ασκήσεις αντίστασης

Οι ασκήσεις με βάρη είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε το μεταβολισμό σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τα οφέλη της προπόνησης, όμως μια νεότερη έρευνα έδειξε ότι τα βάρη μπορεί να ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό σας, αφού αυξάνουν τη μυϊκή μάζα.

  1. Καταναλώστε με το σωστό τρόπο την πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη παίζει σημαντικό ρόλο μεταξύ άλλων και στην αύξηση της μυϊκής μάζας. Ωστόσο, θα πρέπει να καταναλώνεται ομοιόμορφα καθ’ όλη την ημέρα. Το σώμα δεν μπορεί να μεταβολίσει μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης.  Έτσι αν καταναλώνετε περισσότερη από αυτή που έχετε ανάγκη,  θα αποθηκευτεί σε λίπος.

  1. Δείτε αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας

Ορισμένα προβλήματα υγείας, όπως διαταραχές του θυρεοειδούς, προδιαβήτη, οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μερικά μόνο από αυτά που μπορεί να επιβραδύνουν το μεταβολισμό σας. Αν έχετε κάποιο από αυτά τα προβλήματα υγείας, τότε επισκεφτείτε το γιατρό σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.