WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

10 + 1 μυστικά για να φτιάξετε φανταστικά smoothies


4 Ιανουαρίου 2016

smoothie.jpg

Κάθε φορά και άλλο φρούτο. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά φρούτα και λαχανικά θα σας βοηθήσει να πάρετε μερικά ακόμα θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι οφέλημα για την υγεία σας. Προσπαθείστε να χρησιμοποιείται φρούτα εποχής, ενώ αν σας αρέσουν τα green smoothies φροντίστε να αλλάζετε κάθε δύο εβδομάδες τις πρασινάδες σας, για να μη βαριέστε. 

Φρέσκο ​​είναι πάντα καλύτερο. Όσο πιο φρέσκα είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε τόσο καλύτερη γεύση θα έχει και το smoothie σας. Βάλτε οργανικά φρούτα και λαχανικά χωρίς φυτοφάρμακα για να έχετε καλύτερη γεύση και ενισχυμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Για την καλύτερη διατήρηση, ωστόσο, των συστατικών που μας χαρίζουν ευτυχία και #MeresGematesEnergeia, τότε θα πρέπει να έχετε και τον σωστό εξοπλισμό. Ο νέος ψυγειοκαταψύκτης A+++-20% από την LG Electronics είναι εξοπλισμένος με Centum System™ και την τεχνολογία NatureFRESH, ενώ προσφέρει κορυφαία ενεργειακή απόδοση και εντυπωσιακή ανθεκτικότητα καθώς συνοδεύεται από 20 χρόνια εγγύηση στο μοτέρ. Πίνουμε smoothie στο όνομά του γιατί είναι μία έξυπνη και ιδανική επιλογή για εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους. Και εμείς το περιβάλλον το αγαπάμε. Μάλιστα, η πιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας έγινε βάσει της δοκιμής 20ετούς κύκλου ζωής που πραγματοποιήθηκε από το παγκοσμίου φήμης ινστιτούτο δοκιμών VDE για την αξιοπιστία και την αντοχή του. Βασικό χαρακτηριστικό του αποτελεί η τεχνολογία NatureFRESH της LG η οποία διαθέτει 3 λειτουργίες για να διατηρούνται τα τρόφιμα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα: το συρτάρι FRESH Balancer (είναι εξοπλισμένο με ένα απλό διακόπτη που ρυθμίζει τη βέλτιστη υγρασία για την αποθήκευση των φρούτων και των λαχανικών ώστε να παραμείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα), το συρτάρι FRESH Converter (επιτρέπει την επιλογή της σωστής θερμοκρασίας ανάλογα με όταν ο χρήστης αποθηκεύει κρέας, ψάρι ή λαχανικά ώστε να διατηρούνται σωστά μέχρι το μαγείρεμα)  και τη NatureFRESH Ψύξη, η οποία κυκλοφορεί τον ψυχρό αέρα χρησιμοποιώντας πολλαπλούς αεραγωγούς για την ομοιόμορφη ψύξη σε όλο το εσωτερικό χώρου του ψυγείου

Τι θα λέγατε για λίγο τσάι; Ναι, αντί για νερό, γάλα ή χυμό, μπορείτε ως βάση για το smoothie σας να βάλετε τσάι. Ξεκινήστε με πράσινο τσάι και μετά σιγά σιγα ανακαλύψτε το βότανο που σας αρέσει και σας πάει. 

Ο χουρμάς δίνει γλύκα. Και όμως βάζοντας χουρμά μέσα στο smoothie σας αμέσως το κάνετε και πιο γλυκό. Απλά βγάλτε τα κουκούτσια και μουλιάστε τους για ένα βράδυ ή για τουλάχιστον μία ώρα πριν φτιάξετε το smoothie σας. Αν σκέφτεστε "και τώρα πού θα βρω χουρμάδες;", μπορείτε να βάλετε μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή στέβια. 

Η μαγεία του κεφίρ. Το κεφίρ είναι μία προβιοτική γροθιά, ενώ παράλληλα βοηθά στη καλύτερη πέψη. 

Πείτε ναι στα καρυκεύματα. Τα μπαχαρικά ενισχύουν  τη γεύση και μας κάνουν να μη βαριόμαστε. Κανέλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ και πιπέρι καγιέν είναι μερικές καλές επιλογές. Δοκιμάστε τις. 

Μη φοβάστε τα καλή λίπη. Η καρύδα, το λινάρι, το λάδι κάνναβης ή το αβοκάντο θα σας χαρίσουν ένα αίσθημα κορεσμού για πολλές ώρες και επιπλέον θα σας δώσουν ενέργεια. 

Μη φοβάστε το αλάτι. Βάζοντας ένα καλής ποιότητας αλάτι στο smoothie σας ενισχύεται η γεύση και παρέχετε στον οργανισμό σας και τα απαραίτητα ορυκτά. Τι θα λέγατε για λίγο ροζ αλάτι Ιμαλαϊων; 

Τα Superfoods να είναι άφθονα. Πειραματιστείτε και δοκιμάστε διαφορετικά superfoods. Μάκα, κακάο, μούρα goji, γύρη, αλόη, λάδι καρύδας, σπόροι κάνναβης, σπιρουλίνα, και acai είναι μια καλή αρχή. 

Μανιτάρι; Γιατί όχι. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με σκόνη μανιταριού, όπως Reishi, Cordyceps, και Maitake. 

Φτιάξτε παγάκια καρύδας. Εκτός του ότι θα σας δροσίσουν θα σας δώσουν και επιπλέον θρεπτικά συστατικά, όπως μαγνήσιο, κάλιο και άλλους ηλεκτρολύτες. Και γεύση φυσικά. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.