WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να αντιμετωπίσετε τον πονόλαιμο


Τζουλιάννα Καρνέζη

22 Ιανουαρίου 2017

shutterstock-68461696.jpg

 

  1. Κάντε γαργάρες με αλατόνερο.

Το νερό με αλάτι μπορεί να ηρεμήσει τη φλεγμονή και να μειώσει τον ερεθισμό που νιώθετε κάθε φορά που καταπίνετε. Μπορεί επίσης να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις που ενδεχομένως έχετε στο λαιμό σας. Διαλύστε ¼ έως ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι νερό και κάνετε γαργάρες κάθε δυο ώρες.

  1. Αποφύγετε τα όξινα τρόφιμα.

Οι όξινες τροφές μπορεί να οδηγήσουν σε παλινδρόμηση και αυτό θα επιδείνωνε τον πονόλαιμο. Γι αυτό το λόγο καλό είναι να αποφεύγετε τα τηγανητά, τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια και αποφύγετε να φάτε και να πέσετε αμέσως στο κρεβάτι. .

  1. Πιείτε κουρκούμη

Η κουρκούμη είναι ένα κίτρινο μπαχαρικό σε σκόνη και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γι αυτό και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πονόλαιμο.

  1. Πιείτε εχινάκια

Η εχινάκια είναι ένα βότανο που κάνει καλό στον ερεθισμένο λαιμό. Οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες επιταχύνουν τη θεραπεία και ενισχύουν το και το ανοσοποιητικό σύστημα.

  1. Πίνετε υγρά

Το να παραμένετε ενυδατωμένοι είναι πολύ σημαντικό, κυρίως αν ο οργανισμός πρέπει να αντιμετωπίσει μια φλεγμονή.  Να πίνετε αρκετό νερό ώστε τα ούρα σας να έχουν ανοιχτό χρώμα. Όαν ο οργανισμός είναι ενυδατωμένος μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ πιο εύκολα τα βακτήρια.

  1. Φάτε οτόσουπα

Η κοτόσουπα είναι το παλιό σπιτικό γιατροσόφι που εκτός από το κρυολόγημα, μπορεί να βοηθήσει και στην ανακούφιση από τον πονόλαιμο. Επιπλέον οι σούπες είναι ιδανικές όταν πονάει ο λαιμός μας, καθώς καταπίνονται πιο εύκολα και έτσι παίρνουμε θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε για την καταπολέμηση της λοίμωξης,  χωρίς να ταλαιπωρούμε το λαιμό μας.

  1. Ξεκουραστείτε

Εάν το σώμα σας είναι κουρασμένο, τότε είναι αδύναμο και το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε την οποιαδήποτε λοίμωξη. Όταν νιώσετε άρρωστοι μείνετε μακριά από τους στρεσογόνους παράγοντες και προσπαθήστε να ξεκουραστείτε. Έτσι θα βοηθήσετε τον οργανισμό σας να θεραπευτεί πιο γρήγορα και θα ανακουφιστείτε από τον πόνο στο λαιμό.

Αν όλα τα παραπάνω αποτύχουν…

Αν ο πονόλαιμο σας διαρκέσει περισσότερο από 48 ώρες, μπορεί να έχετε μια βακτηριακή λοίμωξγ και σε αυτή την περίπτωση να καλέσετε το γιατρό σας, ώστε να σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.