WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να αυξήσετε την ενέργειά σας χωρίς να πιείτε καφέ


Τζουλιάννα Καρνέζη

24 Ιανουαρίου 2017

coffee.jpg

Κοιτάξτε κάτι κόκκινο

Πάρτε κάτι κόκκινο για το γραφείο σας, ίσως ένα μπουκέτο λουλούδια και να το κοιτάτε κάθε φορά που νιώθετε υπνηλία. Μελέτες δείχνουν ότι κοιτάζοντας το κόκκινο χρώμα μπορεί να σας βοηθήσει να μείνετε συγκεντρωμένοι στα καθήκοντα σας και να επανέλθει η χαμένη σας ενέργεια.

Μασήστε τσίχλα

Όταν αρχίσετε να νιώθετε ότι η ενέργεια σας, σας εγκαταλείπει τότε μασήστε μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη κατά προτίμηση με γεύση μέντας. Αυτός ο συνδυασμός θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την υπνηλία.

Κοιμηθείτε για 15 λεπτά

Εάν μπορείτε να πάτε κάπου και να ξαπλώσετε για ένα τέταρτο, θα γεμίσετε και πάλι τις μπαταρίες σας. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν θα κοιμηθείτε περισσότερο από μισή ώρα γιατί μετά μπορεί να χρειάζεστε χρόνο για να επανέλθετε και να συνεχίσετε τη δουλειά.

Σηκωθείτε από το γραφείο

Ακόμα και αν βρίσκεστε σε ένα γραφείο πρέπει να σηκωθείτε και να κινηθείτε λίγο στο χώρο για να μπορέσετε να ξυπνήσετε και να ανακτήσετε τη χαμένη σας ενέργεια.

Ισιώσετε την πλάτη σας

Εάν η ενέργεια σας πέφτει στη διάρκεια της ημέρας, θα μπορούσε να ευθύνεται η στάση του σώματός σας. Σε μια μελέτη που διεξάχθηκε στο πανεπιστήμιο του  Σαν Φρανσίσκο, οι μαθητές που ένιωθαν την ενέργεια τους να τους εγκαταλείπει, ήταν εκείνοι που δεν είχαν σωστή στάση του σώματος. 

Κοιτάξτε για λίγο έξω

Εάν κοιτάζετε συνέχεια την οθόνη του υπολογιστή σας, είναι λογικό να νιώθετε εξαντλημένοι. Ξεφύγετε για λίγα λεπτά και κοιτάξτε κάτι άλλο που να μην συμπεριλαμβάνει οθόνη κινητού ή τηλεόρασης.

Ανοίξτε τα φώτα

Τα βλέφαρα σας αρχίζουν να κλείνουν; Ανοίξτε τα παράθυρα να μπει καθαρός αέρας και αυξήστε το φωτισμό του γραφείου σας. Η έκθεση σε έντονο φως θα καταπολεμήσει το αίσθημα της υπνηλίας.

Αν παρόλα αυτά συνεχίζετε να νυστάζετε και θέλετε να πιείτε οπωσδήποτε καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι σας λείπει ύπνος. Επομένως θα πρέπει να δημιουργήσετε το κατάλληλο περιβάλλον για να κοιμάστε περισσότερες ώρες το βράδυ. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.