WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 τροφές που σας ανακουφίζουν από τους πόνους της περιόδου


Τζουλιάννα Καρνέζη

9 Φεβρουαρίου 2017

jalapeno-cornbread-waffles-eggs-1-1.jpg
  1. Ανανάς

Οι περισσότερες όταν ακούτε τον ανανά, φαντάζεστε καλοκαίρι στις παραλίες ή βραδινά κοκτέιλ. Όμως αν υποφέρετε από πόνους περιόδου, μπορείτε απλά να προσθέσετε στη διατροφή σας αυτό το φρούτο, γιατί είναι πλούσιο σε μαγγάνιο. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το ορυκτό μπορεί να μειώσει τα δυσάρεστα συμπτώματα που σχετίζονται με την έμμηνο ρύση. Επιπλέον οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει τις κράμπες στην κοιλιά. Απλά κόψτε τον ανανά σε κομμάτια και προσθέστε τον στη σαλάτα ή καταναλώστε τον σκέτο σαν σνακ.

  1. Σπόροι κολοκύθας

Η κολοκύθα δεν είναι μόνο για τις ημέρες του Halloween, αλλά και για τις ημέρες της περιόδου, αφού σπόροι της είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των δυσάρεστων συμπτωμάτων της εμμήνο ρύσεως, ενώ ο ψευδάργυρος μειώνει τις κράμπες που νιώθουμε τις δύσκολες αυτές ημέρες. Απολαύστε τους θαυματουργούς σπόρους κολοκύθας ως ένα απλό σνακ ή μαζί με το γιαούρτι σας.

  1. Ξηροί καρποί και λιπαρά ψάρια

Τα καλά λιπαρά μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα. Συγκεκριμένα τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια έχουν μελετηθεί για τη μείωση του πόνου και τη βελτίωση της διάθεσης κατά την έμμηνο ρύση.

  1. Αυγά

Τα αυγά είναι νόστιμα, αλλά εκτός από τη γεύση κρύβουν και ένα μυστικό. Είναι μια καλή πηγή βιταμινών D, B6, και Ε, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των επώδυνων συμπτωμάτων της περιόδου.

  1. Δυόσμος και μέντα

Εκτός ότι χαρίζουν δροσερή αναπνοή, έχουν και καταπραϋντικές ιδιότητες αναφορικά στους πόνους της περιόδου. Προσοχή όμως μην αρχίσετε να φτιάχνετε κοκτέιλ, γιατί το αλκοόλ έχουν ακριβώς αντίθετες ιδιότητες στους πόνους περιόδου. 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.