WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Καισαρική ή φυσιολογικός τοκετός; Τι είναι καλύτερο για τη γυναίκα;


22 Μαρτίου 2017

popaganda-kaisarikes-2.jpg

Πού οφείλεται η ελληνική «επιδημία» καισαρικών τομών; Τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από αυτήν για την υγεία της γυναίκας, αλλά και του βρέφους; Με ποια κριτήρια πρέπει να γίνεται η επιλογή ανάμεσα στον φυσιολογικό τοκετό και την καισαρική τομή; Και πώς μπορεί μία έγκυος να αποφύγει τη χειρουργική επέμβαση, όταν δεν είναι αναγκαία; Η μαιευτήρας χειρουργός και γυναικολόγος Όλγα Μπίκου μας λύνει τις απορίες.


Στην Ελλάδα, έξι στις δέκα γεννήσεις γίνονται με καισαρική τομή. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το φυσιολογικό ποσοστό αγγίζει μόλις το 15% . Πώς θα σχολιάζατε αυτή την απόκλιση; Πράγματι, στη χώρα μας παρατηρείται αυξημένος αριθμός καισαρικών τομών και αυτό προκαλεί αίσθηση. Το σημαντικότερο, όμως, είναι να διακρίνουμε τους λόγους για τους οποίους επιλέγεται η συγκεκριμένη μέθοδος. Κάτι τέτοιο θα μας έδινε τη δυνατότητα όχι να συζητούμε επάνω σε αυτό το ζήτημα επιφανειακά, αλλά να το κατανοήσουμε σε όλη την έκτασή του, να το αξιολογήσουμε αντικειμενικά και να κάνουμε κάθε φορά τη σωστότερη επιλογή ανάμεσα στον φυσιολογικό τοκετό και την καισαρική τομή. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.