WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Όλα όσα αποκαλύπτουν τα μαλλιά για την υγεία σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

24 Απριλίου 2017

pexels-photo-289825.jpeg

Πολλοί άνθρωποι έχουν πιτυρίδα που μπορεί εύκολα να θεραπευτεί με ένα σαμπουάν. Ωστόσο αν η πιτυρίδα σας έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε παχιά κομμάτια, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι έχετε ψωρίαση , μια αυτοάνοση ασθένεια στην οποία η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος γίνεται με τρομερή επιτάχυνση.

Διαβάστε επίσης: Tips για υγιή θυρεοειδή

Ο μέσος άνθρωπος χάνει περίπου 100 τρίχες την ημέρα. Αυτή η απώλεια μαλλιών είναι φυσιολογική και δεν μειώνει αισθητά τα μαλλιά σας. Αλλά αν ξαφνικά αρχίσετε να αισθάνεστε ότι οι τρίχες σας έγιναν πιο λεπτές ή ότι πραγματικά καθημερινά χάνεται τούφες μαλλιών, τότε το θέμα είναι σοβαρό. Σε άλλες περιπτώσεις , η απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι άλλο ένα σημάδι του υποθυρεοειδισμού ή ένα σημάδι από μια ορμονική ανισορροπία που σχετίζεται με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Παρόλα αυτά , υπάρχουν και μερικά φάρμακα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση ως παρενέργεια .

 Η απώλεια μαλλιών μπορεί να σχετίζεται με διάφορα πράγματα , οπότε σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερα να μιλήσετε με τον γιατρό σας για όλα τα συμπτώματά σας . Επίσης , αν υποψιάζεστε ότι τα φάρμακά σας να είναι ο ένοχος , μιλήστε με το γιατρό σου για μια εναλλακτική λύση πριν από τη διακοπή τους.

Τέλος , άλλο ένα σημάδι θα μπορούσε να είναι τα ξηρά , εύθραυστα μαλλιά που σπάνε εύκολα . Τα μαλλιά σας αποτελούνται από μια πρωτεΐνη που ονομάζεται κερατίνη , και αν δεν έχετε πάρει αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή σας, τότε τα μαλλιά σας χάνουν τη δύναμή τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.