WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι ακριβώς είναι η ημικρανία με αύρα


Τζουλιάννα Καρνέζη

28 Απριλίου 2017

ache-adult-depression-expression-41253.jpeg

Σε μια ημικρανία υπάρχουν 3 στάδια: τα πρόδρομα συμπτώματα, η αύρα και ο πονοκέφαλος. Η δεύτερη φάση, η αύρα, εμφανίζεται μόνο σε όσους πάσχουν από ημικρανία με αύρα. Στα άτομα που πάσχουν από ημικρανία χωρίς αύρα, δεν υπάρχει. Η φάση αυτή διαρκεί περίπου μια ώρα και στη συνέχεια έρχεται η 3η φάση. Συγκεκριμένα η αύρα στην ημικρανία είναι κάποια νευρολογικά συμπτώματα που συνήθως προηγούνται του πόνου. Η πιο κοινή αύρα αποτελείται από οπτικά συμπτώματα, όπου συχνά οι παθόντες βλέπουν φωτάκια να αναβοσβήνουν ή φωτεινές γραμμές. Επειδή όμως υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές δείτε παρακάτω μερικά συμπτώματα για να καταλάβετε εάν έχετε ημικρανία με αύρα.

Τα γράμματα ή οι λέξεις εξαφανίζονται. Αν καθώς διαβάζετε ένα μήνυμα στο κινητό τα μισά γράμματα εξαφανίζονται, τότε έχετε περάσει στη δεύτερη φάση της ημικρανίας, την αύρα.

Βλέπετε ένα μοτίβο με γραμμές. Βλέπετε μια εικόνα και ξαφνικά απλώνεται και μοιάζει με ένα ψυχεδελικό μοτίβο.

Βλέπετε φωτάκια που αναβοσβήνουν. Αυτό το σύμπτωμα μοιάζει με  τα φωτάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όμως όταν κοιτάτε ευθεία τα βλέπετε όλα καλά, ενώ αν κοιτάτε στο πλάι βλέπετε κίτρινα και λευκά φωτάκια.  

Ξαφνικά εμφανίζονται κηλίδες από του πουθενά. Ένα από τα συμπτώματα της ημικρανίας με αύρα είναι οι κηλίδες οι οποίες καθώς περνάει η ώρα αρχίζουν να γυαλίζουν και μετά από μισή ώρα περίπου εξαφανίζονται.

Διαβάστε επίσης: 6 τροφές που καταπολεμούν τον πονοκέφαλο

Τέλος, σύμφωνα με τους ερευνητές τα άτομα που έχουν αυτού του είδους την ημικρανία είναι πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων και μεταβολικού συνδρόμου. Ενώ οι αυξημένοι κίνδυνοι αφορούν περισσότερο τους ανθρώπους ηλικίας 20 με 40 ετών με μια κλίση προς το γυναικείο φύλο.  

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.