Μικρά μυστικά για να μειώσετε τις θερμίδες

Τζουλιάννα Καρνέζη
Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017
fluffy-weekend-gluten-free-pancakes-www-madelinelu.jpg

Βάλτε στον καφέ σας γάλα με χαμηλά λιπαρά και υποκατάστατα ζάχαρης.

Αφαιρέστε το λίπος από το χοιρινό, το μοσχαρίσιο κρέας και τη πέτσα από τα πουλερικά.

Τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, διαλέξτε παγωτό με μειωμένα λιπαρά και ζάχαρη.

Απολαύστε τα ωμά λαχανικά με σάλτσα χωρίς λιπαρά, προτιμήστε ένα ντιπ με μουστάρδα και ξύδι μπαλσάμικο.

 Εδώ είναι κάποιες ιδέες για να μειώσετε τις θερμίδες από την καθημερινή σας πρόσληψη, πιθανώς χωρίς καν να το αντιληφθείτε:

1. Μικρά πιάτα: Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα και κύπελλα, για να να τρώτε λιγότερο. Πολλοί έχετε την τάση να γεμίζετε το πιάτο μέχρι επάνω και στη συνέχεια να τα τρώτε όλα. Όμως, ο εγκέφαλος σας πιστεύει ότι θα καταναλώσετε την ίδια ποσότητα τροφής, εάν φάτε σε ένα μικρότερο πιάτο.

2. Ξανασκεφτείτε τα ποτά σας: Ποτά υψηλής θερμιδικής αξίας, όπως τα αναψυκτικά, χυμοί, ενεργειακά ποτά, σπέσιαλ καφέδες και το αλκοόλ, προσθέτουν θερμίδες ακριβώς όπως τα στερεά τρόφιμα. Όποτε αν είναι δυνατόν αντικαταστήστε τα με άφθονο νερό και με ποτά χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

3. Αφήστε λίγο φαγητό στο πιάτο σας: Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί αφήνοντας έστω και λίγο φαγητό , μπορείτε να επικεντρωθείτε περισσότερο στα εσωτερικά σας σήματα ικανοποίησης και λιγότερο στην κατανάλωση τροφής, μόνο και μόνο επειδή είναι εκεί.

4. Επιλέξτε το ποτήρι σας σοφά: Εδώ είναι ένα άλλο σημείο όπου τα μάτια σας παίζουν κόλπα για εσάς. Όταν τα ποτήρια που πίνετε το ποτό σας είναι μεγάλα, υπάρχει η τάση να τα γεμίζετε μέχρι επάνω και να πίνετε περισσότερο ποτό. Άρα, χρησιμοποιήστε ένα λεπτό ποτήρι για τα αναψυκτικά και τα αλκοολούχα ποτά, εκτός από το νερό.

5. Απολαύστε τα γεύματά σας: Τρώτε αργά, διότι σας βοηθά να καταναλώνετε μόνο ό, τι χρειάζεται το σώμα σας και επιπλέον αισθάνεστε ικανοποιημένοι. Τρώγοντας πάρα πολύ γρήγορα, σε λιγότερο από 20 έως 30 λεπτά, οδηγείστε σε υπερκατανάλωση τροφής και μετά έχτε ένα άσκημο συναίσθημα, γιατί νιώθετε ότι έχετε φουσκώσει πάρα πολύ.