WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποια είναι η αλήθεια για τις δίαιτες αποτοξίνωσης


Τζουλιάννα Καρνέζη

13 Ιουνίου 2017

tumblr-nu9zbwvsu81shk6t9o1-1280.jpg

Αποτοξίνωση είναι η διαδικασία που εκτελεί το σώμα μας με σκοπό να αποβάλει τις τοξίνες, οι οποίες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: στις ενδοτοξίνες που είναι προϊόντα του μεταβολισμού και τις εξωτοξίνες που είναι προέρχονται από εξωτερικούς παράγοντες. Οι ενδοτοξίνες περιλαμβάνουν ενώσεις όπως το γαλακτικό οξύ, την ουρία και τα μικρόβια του γαστρεντερικού. Οι εξωτοξίνες περιλαμβάνουν τους περιβαλλοντικούς ρύπους, τα φυτοφάρμακα, το μόλυβδο από το καυσαέριο, τις χημικές ουσίες του τσιγάρου, την ατμοσφαιρική ρύπανση κ.α. Δεδομένου ότι οι τοξίνες είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία, θα πρέπει να αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσω των ούρων, των κοπράνων, της αναπνοής και τον ιδρώτα. Η ικανότητα κάθε ατόμου να αποτοξινώνει ποικίλει και επηρεάζεται από το περιβάλλον, τη διατροφή, τον τρόπο ζωής, την κατάσταση υγείας και τους γενετικούς παράγοντες.

Διαβάστε επίσης: 6+1 τροφές που αποτοξινώνουν τον οργανισμό

Τα περισσότερα προγράμματα αποτοξίνωσης προτείνουν την αφαίρεση επεξεργασμένων τροφίμων αλλά και κάποιων προϊόντων στα οποία μερικοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι, όπως τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, η γλουτένη, το κόκκινο κρέας και συστήνουν την κατανάλωση κυρίως βιολογικών προϊόντων.  Άλλα προγράμματα προτείνουν τη νηστεία, μια πρακτική που μπορεί να είναι επικίνδυνη για κάποιους ανθρώπους. Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι είναι εμπειρογνώμονες στην αποτοξίνωση, όμως πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί τα προγράμματα αποτοξίνωσης ποικίλλουν και μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο κάποιους ανθρώπους που λαμβάνουν φάρμακα, τις έγκυες γυναίκες ή εκείνες που θηλάζουν. Είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με έναν πιστοποιημένο επαγγελματία υγείας που γνωρίζει την κατάσταση υγείας και τους στόχους σας και είναι σε θέση να αξιολογήσει τα προγράμματα αποτοξίνωσης, ώστε να μη θέσει σε κίνδυνο την υγεία σας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.