WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες τροφές να αποφεύγετε αν θέλετε επίπεδη κοιλιά


Τζουλιάννα Καρνέζη

20 Ιουνίου 2017

6c151a8487f37d460089111e93191707.jpg

Ανθρακούχα ποτά. Πριν βγείτε στην παραλία μην καταναλώνετε ροφήματα με ανθρακικό, ώστε να αποφύγετε την περιττή διόγκωση της κοιλιάς. Αντ αυτού προτιμήστε νερό με λεμόνι, τσάι ή κάτι ανάλογο. Είναι γνωστό ότι το αέριο που έχουν τα ανθρακούχα ποτά μπορεί να παγιδευτεί στο έντερο και να δημιουργήσει διάταση στο κάτω μέρος της κοιλιάς.

Αλάτι. Η προσθήκη αλατιού στο φαγητό εκτός ότι αυξάνει την αρτηριακή πίεση, προκαλεί επίσης κατακρατήσεις, άρα και πρήξιμο. Είναι σημαντικό να είστε προσεχτικοί στις επιλογές τροφίμων και να διαβάζετε τις ετικέτες γιατί πολλά προϊόντα έχουν αλάτι και δεν το γνωρίζουμε.

Διαβάσε επίσης: Αυτή την ιδιότητα του αλατιού σίγουρα δεν την γνωρίζατε

Σταυρανθή λαχανικά, όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο. Τα εν λόγω λαχανικά μπορεί να σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, αλλά υπάρχει η περίπτωση να μην μπορείτε να τα χωνέψετε εντελώς λόγω έλλειψης κάποιων ενζύμων. Και έτσι στη διαδικασία της πέψης παράγονται αέρια τα οποία προκαλούν φούσκωμα.

Τσίχλα. Το μάσημα τσίχλας φαίνεται αβλαβές, όμως στην πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στην κοιλιά. Ο λόγος; Καθώς μασάτε τσίχλα καταπίνετε και μεγάλες ποσότητες αέρα.

Γαλακτοκομικά. Εάν έχετε οποιαδήποτε μορφή δυσανεξίας στη λακτόζη, τότε να αποφύγετε τα γαλακτοκομικά, πριν να βγείτε στην παραλία. Εκτός από τις ενοχλήσεις στην κοιλιά μπορεί να σας προκαλέσουν και πρήξιμο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.