WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τροφές που χαρίζουν λαμπερό χαμόγελο


Τζουλιάννα Καρνέζη

26 Ιουνίου 2017

stocksnap-e7g4p79jqe.jpg

Το μπρόκολο, το σπανάκι και το μαρούλι προλαμβάνουν τη δημιουργία λεκέδων, δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια των δοντιών.

Τα καρότα, τα μήλα, τα αχλάδια, τα αγγούρια και το σέλινο λειτουργούν σαν φυσικά καθαριστικά των δοντιών, απομακρύνοντας τα υπολείμματα τροφών, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τη πλάκα. Επίσης, επειδή χρειάζονται αρκετό μάσημα, βοηθούν στην ενδυνάμωση των ούλων και στην παραγωγή σάλιου, που εξισορροπεί το pH του στόματος, με αποτέλεσμα να καταπολεμούνται τα οξέα που καταστρέφουν τα δόντια.

Οι φράουλες καθαρίζουν τα δόντια καθώς επίσης, θεωρείται ότι προσφέρουν φυσική λεύκανση. Ωστόσο, κάθε φορά που τις τρώτε καλό είναι μετά από 10 λεπτά να πλένετε καλά το στόμα σας, γιατί τα οξέα που περιέχουν, μπορούν να βλάψουν τον σμάλτο των δοντιών.

Το τυρί, καθαρίζει τα δόντια από τα υπολείμματα των τροφών και εξισορροπεί το pH στο στόμα, διεγείροντας την παραγωγή σάλιου. Επίσης, το ασβέστιο και ο φώσφορος που περιέχει, προστατεύουν τον σμάλτο των δοντιών και εμποδίζουν την συσσώρευση πλάκας.

Το νερό καθαρίζει τα δόντια από τα υπολείμματα των τροφών και αυξάνει την παραγωγή σάλιου.

Βάλτε λοιπόν τις παραπάνω τροφές στο καθημερινό σας διατροφικό πρόγραμμα και το χαμόγελο σας θα γίνει πιο αστραφτερό από ποτέ. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.