WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπορεί η απώλεια βάρους να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας;


Τζουλιάννα Καρνέζη

15 Ιουλίου 2017

18444232-758573074323646-6584185229840220160-n.jpg

Είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι πλέον η ταχύτητα με την οποία χάνετε βάρος αποτελεί σημαντικό παράγοντα σε ό,τι συμβαίνει στο μεταβολικό ρυθμό. Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι άνθρωποι που χάνουν γρήγορα βάρος μέσω έντονου περιορισμού των θερμίδων έχουν σημαντική μεταβολική επιβράδυνση. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν δημιουργείται ένα δραματικό έλλειμα θερμίδων για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο οργανισμός βρίσκεται σε κατάσταση πείνας και προσπαθεί να εξοικονομήσει ενέργεια.

Διαβάστε επίσης: Πόσες θερμίδες πρέπει να παίρνουμε για να χάσουμε κιλά

Όμως ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο, αφού οι επιστήμονες δεν έχουν φτάσει σε κάποιο τελικό συμπέρασμα. Μέχρι όμως να γίνει κάτι πιο οριστικό, η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι να χάνετε τα κιλά αργά και σταθερά. Μια σταθερή απώλεια βάρους είναι πιο βιώσιμη. Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν να χάνετε μισό με ένα κιλό την εβδομάδα, δηλαδή να δημιουργείται έλλειμμα 500 θερμίδων την ημέρα. Σημαντική είναι επίσης και η σωματική δραστηριότητα, αφού αυξάνει τη μυϊκή μάζα και έτσι καίτε περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας. 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.