WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτά τα ροφήματα μας χαρίζουν λαμπερή επιδερμίδα


Τζουλιάννα Καρνέζη

23 Ιουλίου 2017

19120227-885147791617395-5529240192772210688-n.jpg

Νερό

Είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι το νερό συμβάλει στην υγεία του σώματός μας. Μας ενυδατώνει και χαρίζει νεανική επιδερμίδα.

Πράσινο τσάι

Στην Κίνα η τεϊοποσία είναι μια ιδιαίτερη συνήθεια και συνάμα μορφή τέχνης, και το τσάι ως ρόφημα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινής ζωής του κινεζικού λαού. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι κινέζες έχουν τόσο όμορφο δέρμα. Το πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες και πολυφαινόλες, ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την επιδερμίδα από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

Διαβάστε επίσης: Τροφές που χαρίζουν λαμπερό χαμόγελο

Κόκκινο κρασί

Οι λάτρεις του κρασιού δεν έχουν πλέον ανάγκη από δικαιολογίες για να ανοίξουν σήμερα το βράδυ το αγαπημένο τους μπουκάλι. Αφού το κρασί και κυρίως το κόκκινο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που όπως αναφέραμε και παραπάνω καταπολεμάνε τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλουν στη μείωση της φλεγμονής.

Πράσινοι χυμοί

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πράσινο smoothie, φροντίζοντας να προσθέσεις αρκετό λάχανο. Το συγκεκριμένο λαχανικό είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α που βοηθάει στην ανανέωση των κυττάρων, και σε βιταμίνη C η οποία συμβάλει στο να έχετε λαμπερό και υγιές δέρμα.

Νερό καρύδας

Ανανεώστε την ελαστικότητα της επιδερμίδας σας με αυτό το γευστικό ρόφημα. Διαθέτει άφθονο ασβέστιο, κάλιο και βιταμίνη C και προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Χυμός τομάτας

Το λυκοπένιο, το αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στις τομάτες, συμβάλει στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Επίσης επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης , κάνοντας το χυμό ντομάτας μια εξαιρετική επιλογή για το πρωινό σας.

Χυμός ροδιού

Έχει όλα όσα χρειάζεστε για να αποκτήσετε λαμπερή και νεανική επιδερμίδα και όχι μόνο, αφού συμβάλει στην εξομάλυνση των ρυτίδων. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.