WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτά τα βότανα βελτιώνουν την πέψη


Τζουλιάννα Καρνέζη

28 Αυγούστου 2017

pexels-photo-256318.jpeg

Τζίντζερ

Το τζίντζερ θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά βότανα παγκοσμίως. Ιδιαίτερα στην Ασία, αποτελεί μέρος της καθημερινής διατροφής, επειδή βοηθά στην πέψη και δυναμώνει τον ανθρώπινο οργανισμό. Όσοι πάσχουν από ναυτία, έμετο ή διάρροια μπορούν να πίνουν το τζίντζερ σαν ρόφημα με ζεστό νερό. 

Φτελιά

Η φτελιά είναι ένα βότανο με πολλά οφέλη για την υγεία αφού συμβάλει στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου, του κρυολογήματος και διάφορων δερματικών παθήσεων. Συγκεκριμένα ο φλοιός της φτελιάς είναι πολύτιμος σύμμαχος για τη θεραπεία των πεπτικών προβλημάτων. Μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο από έλκος, καούρα και άλλες γαστρεντερικές παθήσεις. Πίνοντας τσάι  φτελιάς πιστεύεται ότι βελτιώνεται η υγεία του πεπτικού συστήματος.

Σπόροι μάραθου

Οι σπόροι μάραθου περιέχουν πτητικά έλαια τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τα αέρια, τις κράμπες και τα φουσκώματα. Αλλά προσοχή εάν πάσχετε από καούρα τα ίδια αυτά έλαια μπορεί να προκαλέσουν διόγκωση του οισοφάγου, αυξάνοντας τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Άνηθος

Σίγουρα τον έχετε στην κουζίνα σας όχι όμως με σκοπό να ανακουφιστείτε από τις στομαχικές διαταραχές. Κι όμως ο άνηθος μπορεί να βοηθήσει την πέψη και να μειώσει τις στομαχικές κράμπες. Βράστε 2 κουταλάκια σπόρους άνηθου σε 1 λίτρο νερό για περίπου 15 λεπτά.

Φασκόμηλο

Το φασκόμηλο τονώνει το πεπτικό σύστημα και διευκολύνει την πέψη. Επίσης, έχει πλούσια φαρμακευτική δράση που βοηθάει ποικιλοτρόπως τον οργανισμό. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.