WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτές οι τροφές ανακουφίζουν από την καούρα


Τζουλιάννα Καρνέζη

2 Σεπτεμβρίου 2017

18580433-104922016760440-2749954013578395648-n.jpg

Μπανάνες

Οι μπανάνες καταπραΰνουν τα συμπτώματα της καούρας, ανακουφίζοντας το κάψιμο που νιώθετε λόγω του γαστρικού υγρού ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν τον ερεθισμένο οισοφάγο. Δοκιμάστε να φάτε μπανάνα στο πρωινό και σαν σνακ.

Τσάι τζίντζερ

Αυτή η ρίζα είναι ένα εξαιρετικό και πανάρχαιο πανάκι για πολλές παθήσεις του πεπτικού. Απλά βάλτε μια φλούδα ή τρίψτε λίγο τζίντζερ σε βραστό νερό για να φτιάξετε το καλύτερο ρόφημα για τις καούρες.

Διαβάστε εδώ: Μικρά μυστικά για να χάσετε τα τελευταία 5 κιλά

Γάλα αμυγδάλου

Αν πιείτε το πρωί ένα ποτήρι γάλα αμυγδάλου θα ξεκινήσετε την ημέρα σας με λιγότερα πεπτικά προβλήματα. Το γάλα αμυγδάλου μειώνει τις καούρες και βοηθάει στην αντιμετώπιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων.

Μάραθο

 Δεν έχετε παρά να βάλετε δύο κουταλάκια σπόρους μάραθου με μέλι σε βραστό νερό, να το πιείτε και θα διαπιστώσετε ότι τα συμπτώματα της καούρας θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Κεφίρ και αλόη

Για να καταπραΰνετε τις καούρες απλά ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό αλόης με λίγο κεφίρ. Αυτό το μείγμα μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα, επειδή ο χυμός από το φυτό αλόη μειώνει τη φλεγμονή και θεραπεύει τον γαστρεντερικό σωλήνα και το κεφίρ εξουδετερώνει το οξύ. Όμως μην το παρακάνετε με το χυμού αλόης, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια και πόνο στο στομάχι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.