WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Με αυτά τα πρωινά γεύματα θα φαίνεστε νεότερες


Τζουλιάννα Καρνέζη

15 Αυγούστου 2017

20633249-1879460155707287-2337029226311450624-n.jpg

Ακτινίδιο με γιαούρτι

Αν και μικροσκοπικά τα ακτινίδια είναι ισχυρή πηγή βιταμίνης C, η οποία μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να δείχνει νεανικό όσο ποτέ. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο  The American Journal of Clinical Nutrition  διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν υψηλά επίπεδα βιταμίνης C είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ρυτίδες και ξηρό δέρμα. Η βιταμίνη C όχι μόνο καταπολεμάει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία, τη ρύπανση, την κακή διατροφή, αλλά συμβάλει επίσης στην παραγωγή του κολλαγόνου. Συνδυάστε  το ακτινίδιο με γιαούρτι που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και ασβέστιο.

Τοστ με σολομό

Ο σολομός είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία συμβάλουν στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και διατηρούν το δέρμα και τα μαλλιά υγιή. Επιλέξτε καπνιστό σολομό με αβοκάντο και ψωμί για να λάβετε όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Διαβάστε εδώ: Δείτε τις καλύτερες συμβουλές για να χάσετε κιλά. Είναι μόνο τρεις 

Ομελέτα με λάχανο

Το λάχανο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και βιταμίνες που μπορούν να μειώσουν τα σημάδια της γήρανσης. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης Α μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που θεωρείται πολύ σημαντική για την υγεία των ματιών, του δέρματος και των βλεννογόνων. Φτιάξτε ομελέτα και προσθέστε λάχανο.

Καρύδια με γιαούρτι

Τα καρύδια διατηρούν τα μαλλιά και το δέρμα ενυδατωμένα και βοηθάνε στην επισκευή των κυττάρων σε όλο το σώμα. Είναι επίσης μια καλή πηγή χαλκού, η έλλειψη του οποίου σχετίζεται με χαμηλότερη οστική πυκνότητα. Βάλτε μια χούφτα καρύδια στο γιαούρτι μαζί με μια κουταλιά μέλι και θα έχετε το πιο θρεπτικό και νόστιμο πρωινό γεύμα. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.