WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γυναίκα με λεύκη μεταμορφώνει τα σημάδια της σε έργα τέχνης


Τζουλιάννα Καρνέζη

16 Αυγούστου 2017

6fc4c29a-7b55-11e7-a713-31f90463e8eb.jpg

Συγκεκριμένα η Kartiki Bhatnagar ανέπτυξε λεύκη σε ηλικία 7 ετών, μια πάθηση κατά την οποία ορισμένες περιοχές του δέρματος χάνουν την μελανίνη και γίνονται λευκές. Μια κατάσταση που για πολλά χρόνια την έκανε να νιώθει ντροπή και να δέχεται όλα τα κοροϊδευτικά σχόλια από τους συμμαθητές της.

Για πολλά χρόνια προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τη λεύκη παίρνοντας διάφορα φάρμακα και κάνοντας ομοιοπαθητική, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όπως έχει δηλώσει η ίδια ένιωθε ότι οι άνθρωποι φοβόντουσαν να την αγκαλιάσουν, να την αγγίξουν ακόμα και να της μιλήσουν. «Νόμιζα ότι δεν θα αρέσω σε κανένα και ποτέ κανένας δεν θα με δεχτεί έτσι όπως είμαι». Όταν ήταν μικρή οι συγγενείς από το Νέο Δελχί κάνανε διάφορες τελετουργίες με σκοπό να την απελευθερώσουν από την ασθένεια. Και ενώ τώρα τα σκέφτεται όλα αυτά και γελάει, τότε δεν της φαινόντουσαν καθόλου αστεία. Μάλιστα όταν πήγαινε σχολείο οι δάσκαλοι καθησύχασαν τους συμμαθητές της ότι δεν θα κολλήσουν τίποτα και δεν χρειάζεται να τη φοβούνται.

Διαβάστε εδώ: Τα μοντέλα που ξεχώρισαν χάρη στην παράξενη ομορφιά τους

Ωστόσο φέτος που έγινε 17 ετών άρχισε να κοιτάζει τα λευκά μπαλώματα με διαφορετικό μάτι. Μια μέρα, όπως δηλώνει η ίδια, ο φίλος της κοίταξε το ένα της πόδι και αναφώνησε « Woah! Λατρεύω το διπλό χρώμα που έχει το δέρμα σου» και συνέχισε σχολιάζοντας « Αυτό μοιάζει με λογότυπο της Apple». Στην αρχή Kartiki νόμιζε ότι ο φίλος της την κορόιδευε, όμως μετά συνειδητοποίησε ότι είχε δίκιο και τότε ήταν που όλα άλλαξαν. Άρχισε να ζωγραφίζει τα μπαλώματα που είχε στο σώμα της, μετατρέποντας τα σε πραγματική τέχνη.

Η νεαρή Ινδή μοιράστηκε την ιστορία της στο blog της και η απήχηση που συνεχίζει να έχει από όλο τον κόσμο είναι συγκινητική. Πολλοί την ευχαρίστησαν που μπόρεσε να μιλήσει δημοσίως για τη λεύκη. Πλέον η ίδια νιώθει χαρούμενη που κατάφερε επιτέλους να ενημερώσει τόσους πολλούς ανθρώπους για τη συγκεκριμένη πάθηση και να διαλύσει όλους τους μύθους γύρω από αυτή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.