WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 μυστικά για να νιώθετε αλλά και να φαίνεστε νεότερες


Τζουλιάννα Καρνέζη

12 Σεπτεμβρίου 2017

girl-model-pose-lilac-157626.jpeg

 

  1. Ξοδέψτε χρόνο με φίλους

Οι φίλοι κάνουν καλό στη ψυχή. Ο χρόνος που ξοδεύετε με τους αγαπημένους σας μπορεί να έχει επίδραση στη μακροζωία.

  1. Κάντε κάτι δημιουργικό

Αρχίστε μια τέχνη και θα νιώσετε αμέσως πιο ευτυχισμένοι, θα σκέφτεστε πιο καθαρά και θα έχετε καλύτερη ποιότητα ζωής. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι κάνουν κάτι δημιουργικό, όπως η ζωγραφική, η γλυπτική νιώθουν πιο νέοι και βλέπουν τη ζωή με αισιοδοξία.

  1. Εντάξτε την άσκηση στη ζωή σας

Δεν χρειάζεται να αρχίσετε κάποιο άθλημα, αρκεί να στοχεύετε σε μια σωματική δραστηριότητα για τουλάχιστον 3 ώρες κάθε βδομάδα. Ακόμα και ένας έντονος περίπατος ή μια βόλτα με το ποδήλατο σας βοηθάνε να νιώσετε αλλά και να φαίνεστε νεότεροι. Η σωματική δραστηριότητα βοηθάει επίσης στην πρόληψη του διαβήτη, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και των καρδιακών παθήσεων. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα άσκησης.

Διαβάστε εδώ: Οι καλύτερες συμβουλές για γερή καρδιά και μακροζωία

  1. Να φοράτε αντηλιακό

Όχι το μαύρισμα δεν σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου προκαλούν περισσότερο από το 90%  ζημιά στο δέρμα σας με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ρυτίδες, κηλίδες και λεπτές γραμμές στο πρόσωπο. Το αντηλιακό βοηθά επίσης στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.

  1. Περιποιηθείτε τη στοματική σας κοιλότητα

Εάν δεν φροντίζετε τα δόντια σας, εκτός ότι θα κιτρινίσουν, θα εμφανίσουν επίσης διάφορες ασθένειες, όπως η ουλίτιδα ή τερηδόνα. Επίσης τα προβλήματα υγείας των δοντιών συνδέονται με καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια και ακόμη και καρκίνο του παγκρέατος.

  1. Μην καπνίζετε

Το κάπνισμα προκαλεί ρυτίδες επειδή στενεύει τα αιμοφόρα αγγεία και περιορίζει το αίμα που μπορεί να φτάσει στο ανώτερο στρώμα του δέρματός. Προκαλεί επίσης καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και ασθένειες των πνευμόνων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.