WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Θέλετε να φαίνεστε νεότεροι και να είστε υγιείς; Αυτό είναι το μυστικό


Τζουλιάννα Καρνέζη

29 Σεπτεμβρίου 2017

21980267-272898273222237-7952072656520478720-n.jpg

Το μυστικό κρύβεται στη διατροφή και κυρίως στα φρούτα και στα λαχανικά. Το acai berry ανήκει στην κατηγορία των τροφίμων που πρέπει να επιλέγουμε για νιώθουμε ευεξία. Το συγκεκριμένο μούρο ευδοκιμεί στα δάση του Αμαζονίου και τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται αρκετά γνωστό. Είναι μικρό, με σκούρο μωβ χρώμα και ζουμερό.

Γιατί όμως να προτιμήσετε το συγκριμένο φρούτο;

Καταρχάς να επισημάνω ότι όλα τα φρούτα περιέχουν πολλές βιταμίνες και το καθένα ξεχωριστά προσφέρει μοναδικά οφέλη για την υγεία. Αυτό συμβαίνει γιατί η συγκέντρωση των θρεπτικών συστατικών από το ένα φρούτο στο άλλο διαφέρει. Έτσι λοιπόν και το acai berry μας παρέχει πολλαπλά οφέλη. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Το acai berry είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που εμποδίζουν τη δημιουργία των ελευθέρων ριζών, οι οποίες καταστρέφουν τα κύτταρά μας. Με απλά λόγια οι αντιοξειδωτικές ουσίες βοηθάνε στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προστασία της καρδιάς. Εκτός όμως από τα αντιοξειδωτικά το acai μας παρέχει ενέργεια και συμβάλει στο να μειωθούν τα σημάδια της γήρανσης, χαρίζοντας μια απαλή επιδερμίδα. Καταναλώστε acai berry για πρωινό μαζί με γάλα καρύδας ή φτιάξετε ένα χορταστικό smoothie με αβοκάντο, καρύδα, acai και σπόρους κάνναβης.

Διαβάστε εδώ: Όλα τα οφέλη των σπόρων κάνναβης για την υγεία

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα τρόφιμο δεν είναι μαγικό, ούτε πρέπει να γίνεται αντικατάσταση των γευμάτων με συγκεκριμένα ροφήματα ή τροφές που υπόσχονται ότι θα μας λύσουν όλα τα προβλήματα. Η ισορροπημένη διατροφή είναι το κλειδί για τη μακροζωία και τη νεανικότητα και τα φρούτα, όπως το acai berry, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.