WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι άνθρωποι που ζουν μέχρι τα 100 έχουν αυτό το κοινό χαρακτηριστικό


Τζουλιάννα Καρνέζη

23 Δεκεμβρίου 2017

pexels-photo-196667.jpeg

Αυτό που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στους ερευνητές είναι ότι οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής παρόλο που ξεπερνάνε τα 90 χρόνια και οδεύουν στα 100, δεν έχουν ζήσει μια ήρεμη ζωή. Αντ αυτού έχουν αγωνιστεί και είναι πάντα έτοιμοι να κάνουν αλλαγές. Έχουν μεταναστεύσει, έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα και παρόλα αυτά κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τους τα προβλήματα και να ζουν μέχρι τα βαθειά γεράματα.

Όμως τι κοινό έχουν οι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού;

Τα κοινά τους χαρακτηριστικά ήταν η θετικότητα, οι στενοί δεσμοί με την οικογένεια και ότι όλοι είχαν ένα σκοπό στη ζωή τους. Επίσης παρόλο που δεν είχαν τόσο καλή σωματική υγεία, η ψυχολογία τους και η αυτοπεποίθησή τους ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αν και έχουν γίνει πολλές μελέτες για πληθυσμούς γνωστούς για τη μακροζωία τους, όπως στην Ελλάδα, στην Ιαπωνία, στην Κόστα Ρίκα και στην Καλιφόρνια, όμως οι περισσότερες έχουν επικεντρωθεί στη γενετική, στη διατροφή και στη σωματική υγεία, και όχι στη ψυχολογία.

Διαβάστε εδώ:Τα κυριότερα συμπτώματα έλλειψης της βιταμίνης C

Οι ερευνητές τονίζουν πως μόνο η διατροφή δεν επαρκεί για να κατακτήσουμε τη μακροζωία, αλλά αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο, εάν θέλουμε να ζήσουμε μέχρι τα 100, είναι η θετική ψυχολογία και να βλέπουμε τα πράγματα με μια πιο αισιόδοξη ματιά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.