WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να τα εκατοστήσεις! Τα μυστικά μακροζωίας από ένα γιατρό που έζησε μέχρι τα 104


Τζουλιάννα Καρνέζη

1 Φεβρουαρίου 2018

26223469-478739722520525-1615055896847581184-n.jpg

Να είστε σε φόρμα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραμένουμε ενεργοί ανά πάσα στιγμή και να τρώμε και υγιεινή διατροφή. Συγκεκριμένα ο Ιάπωνας γιατρός για πρωινό έπινε χυμό πορτοκάλι, καφέ και λίγο ελαιόλαδο. Για μεσημεριανό έτρωγε σαλάτα με και για βραδινό συνήθως κατανάλωνε λαχανικά, ρύζι και ψάρι,

Η επιστήμη από μόνη της δεν μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα. Σύμφωνα με τον Δρ Hinohara η επιστήμη δεν μπορεί να θεραπεύσει όλες τις ασθένειες εάν δεν έχουμε και εμείς την κατάλληλη ψυχολογία.

Να έχετε πάντα ένα πρόγραμμα. Ο προγραμματισμός μπορεί να διατηρήσει την υγεία του εγκεφάλου και να μας βοηθήσει να έχουμε μια πιο επιτυχημένη ζωή. Ο Δρ Hinohara είχε κλείσει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας το 2020.

Σύμφωνα με τον γιατρό ο πόνος είναι μυστηριώδης και μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλά πράγματα όπως το παιχνίδι με το κατοικίδιο ζώο μας ή με την ακρόαση της αγαπημένης μας μουσικής.

Απολαύστε τη ζωή στο μέγιστο. Ο Δρ Hinohara ήξερε πώς να απολαμβάνει τη ζωή. Εργαζόταν για περίπου 18 ώρες και προσπαθούσε να ζει την κάθε στιγμή.

Σταματήστε να ανησυχείτε. Η ζωή είναι μια απρόβλεπτη αλυσίδα γεγονότων, οπότε πρέπει να σταματήσουμε να ανησυχούμε για τα πάντα, γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να οδηγηθούμε σε κατάθλιψη και να έχουμε περισσότερα προβλήματα. Οπότε φροντίστε να είστε θετικοί και αισιόδοξοι.

Μοιραστείτε τη γνώση. Ο Δρ Hinohara ταξίδευε σε διάφορα μέρη της Ιαπωνίας κάθε χρόνο και έδινε 100 διαλέξεις σε όλη τη χώρα. Και πάντα στεκόταν όρθιος κατά τη διάρκεια των διαλέξεων παρά την ηλικία του.

Μην είστε τρελοί για τα χρήματα. Να κυνηγάτε τα χρήματα όλη σας τη ζωή δεν θα σας βγάλει πουθενά.

Μην συνταξιοδοτηθείτε. Εάν είστε σε καλή πνευματική και φυσική κατάσταση, δεν χρειάζεται να αποσυρθείτε. Εργαστείτε όσο μπορείτε για να έχετε μια ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή.

Η ενέργεια προέρχεται από το συναίσθημα. Θα είστε πιο χαρούμενοι και πιο δραστήριοι εάν καταργήσετε τους αυστηρούς κανόνες και αν διασκεδάζετε σαν παιδιά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.