WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Παίρνετε αντιβιοτικά; Μάθετε για τα συμβιοτικά!


2 Μαρτίου 2018

natalia-dworniak-424223-unsplash.jpg

Ωστόσο, η χρήση αντιβιοτικών δεν είναι πάντα ανεκτή από τον οργανισμό, καθώς αρκετά συχνά επιφέρει ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως διάρροια, κοιλιακό άλγος και κράμπες. Ειδικά τα συμπτώματα διάρροιας μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα βασανιστικά και …οι επισκέψεις στην τουαλέτα συχνές!

Υπάρχει όμως τρόπος να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση;

Όσο κι αν μεγαλώνουμε κάποιες αναμνήσεις τις κουβαλάμε πάντα μαζί μας. Σίγουρα θα θυμάστε όταν ήσασταν παιδιά και αρρωσταίνατε, η μητέρα σας επέμενε να φάτε ένα γιαούρτι πριν πάρετε την αντιβίωση!

Απ’ ότι φαίνεται, κάτι ήξερε! Η κατανάλωση γιαουρτιού αποτελεί μια συνήθεια παραδοσιακή κατά την περίοδο λήψης αντιβίωσης, αφού το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά, δηλαδή καλλιέργειες φιλικών προς την υγεία μικροοργανισμών.

Τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της σχετιζόμενης με τα αντιβιοτικά διάρροιας και στην αποκατάσταση της ισορροπίας στο έντερο μετά από τη λήψη αντιβίωσης.

Ωστόσο, πλέον έχουμε στη διάθεσή μας ακόμη πιο εξελιγμένα σκευάσματα που ονομάζονται συμβιοτικά. Tα συμβιοτικά είναι σκευάσματα όπου τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό και έχουν συνεργιστικές δράσεις. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα συμβιοτικά προάγουν την ανάπτυξη των bifidobacteria με αποτέλεσμα να βοηθούν στην ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας1.

Ας γνωρίσουμε τη σειρά συμπληρωμάτων διατροφής Equilumen®

  • Για ενήλικες και παιδιά άνω των 3 ετών - Equilumen® Forte

Το Equilumen® Forte περιέχει 2 ειδικά επιλεγμένα στελέχη λυοφιλοποιημένων βακτηρίων γαλακτικού οξέος (L. Acidophilus LA-5, B. animalis subsp. lactis BB-12), και BeneoSinergy, ένα σύμπλεγμα ινουλίνης και ολιγοφρουκτόζης, που βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας και της λειτουργίας της εντερικής χλωρίδας, καθώς και στην αποκατάσταση διαταραχής της.2

  • Για βρέφη και παιδιά έως 12 ετών: Equilumen® Baby

Το Equilumen® Baby (κυκλοφορεί σε σκόνη και πόσιμες σταγόνες) περιέχει ειδικά επιλεγμένα λυοφιλοποιημένα γαλακτικά βακτήρια, (Bifidobacterium animalis, Subsp. Lactis, (BB-12)), που βρίσκονται φυσιολογικά στον εντερικό σωλήνα, αποτελούν μέρος της εντερικής μικροχλωρίδας και συμβάλλουν στην εγκατάσταση και τη διατήρηση της ισορροπίας της, καθώς και στην αποκατάσταση διαταραχής της.3,4

Ξέρετε ότι:

  • Τα αντιβιοτικά μπορούν να σκοτώσουν τα παθογόνα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες αλλά επίσης να βλάψουν τα ωφέλιμα βακτήρια; Σε αυτό ακριβώς το σημείο μπορούν να σας βοηθήσουν τα συμβιοτικά.
  • Τα συμβιοτικά μπορούν να συμβάλουν και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος; Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το 70% του ανοσοποιητικού συστήματος βρίσκεται στο έντερο.
  • Τα συμβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ορισμένων γαστρεντερικών προβλημάτων όπως η διάρροια, ο τυμπανισμός, ο μετεωρισμός και η δυσανεξία στη λακτόζη;

Βιβλιογραφία

1. Flesch A et al_The Therapeutic Use of Symbiotics_ABCD Arq Bras Cir Dig 2014;27(3):206-209

2. PIL Equilumen forte_Aug 2017

3. PIL Equilumen baby_Aug 2017

4. PIL Equilumen baby drops_Aug 2017

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.