WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα χάσετε όλα τα περιττά κιλά ανάλογα με το χαρακτήρα σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

11 Μαρτίου 2018

21296623-1882428882010506-3917533799184859136-n.jpg

Είστε συναισθηματικοί. Είστε ο χαρακτήρας που αναζητά φαγητό όταν νιώθετε μόνοι, όταν βαριέστε ή όταν έχετε άγχος; Μάθετε να αναγνωρίζετε τα συναισθήματα σας: Μια καλή λύση είναι να γράφετε αυτά που νιώθετε. Στη συνέχεια, βρείτε υγιείς εναλλακτικές λύσεις για τα συναισθηματικά σας τσιμπολογήματα: Διαβάστε ένα βιβλίο ή πάρτε τηλέφωνο έναν φίλο σας.

Όταν δεν μπορείτε να αντισταθείτε. Τρώτε υγιεινό πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο, αλλά δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα γλυκά και στα σανκ που σας προσφέρουν στο γραφείο. Το αποτέλεσμα είναι τελικά να τσιμπολογάτε και να παίρνετε περιττές θερμίδες. Η λύση; Αντί να παίρνετε τα μπισκότα που σας προσφέρουν οι συνάδελφοί σας, φέρτε από το σπίτι φρούτα, ωμά λαχανικά και λίγα καρύδια και βάλτε στόχο να λέτε τουλάχιστον για αρχή μέρα παρά μέρα όχι στους πειρασμούς. Σκεφτείτε επίσης ότι ο κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του, έτσι η δική σας είναι να μην παρασύρεστε από τους άλλους.

Είστε πάντα βιαστικοί. Μήπως κάθεστε σπάνια στο τραπέζι για φαγητό; Τότε σίγουρα τρώτε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που σας αναλογεί και επίσης δεν δίνετε χρόνο στο σώμα σας να νιώσει ότι έχει χορτάσει. Η λύση; Βάλτε ένα πρόγραμμα και προσπαθήστε να το τηρείτε. Για παράδειγμα μπορείτε να προετοιμάζετε το φαγητό από την προηγούμενη μέρα, ώστε να το έχετε έτοιμο όταν δεν έχετε χρόνο για μαγείρεμα. Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιείτε μικρά πιάτα, ώστε να χορταίνει πρώτα το μάτι χωρίς να είναι μεγάλη μερίδα. Επίσης βάλτε στόχο να μασάτε 8 φορές την κάθε σας μπουκιά και να αφήνετε κάτω το πιρούνι κάθε φορά που τρώτε.

Αγαπάτε τον καναπέ του σπιτιού σας. Μόλις γυρνάτε στο σπίτι κουρασμένοι από τη δουλειά το πρώτο που λαχταράτε είναι να καθίσετε στον καναπέ παρέα με ένα πακέτο πατατάκια. Η λύση; Δοκιμάστε να έχετε πιο υγιεινές επιλογές για να τσιμπολογήσετε, όπως σπιτικά ποπ κορν ή κομμένα λαχανικά με μια ντρέσινγκ από γιαούρτι και μουστάρδα.  

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.