WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

8 τρόποι για να νιώσετε πιο αδύνατοι μέσα σε μια ημέρα


Τζουλιάννα Καρνέζη

2 Απριλίου 2018

averie-woodard-319832-unsplash.jpg

1. Πιείτε το πρωί ζεστό νερό με λεμόνι

Ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό και λεμόνι το πρωί μπορεί να βοηθήσει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και να νιώσετε ότι έχετε ξεφουσκώσει. Εάν δεν σας αρέσει το συγκεκριμένο ρόφημα μπορείτε να πιείτε πράσινο τσάι ή κάποιο άλλο αφέψημα.

2. Δοκιμάστε να μην καταναλώσετε γαλακτοκομικά για μια ημέρα

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν δυσφορία μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών. Αν ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία δοκιμάστε να απέχετε από το γάλα και το γιαούρτι για ημέρα για να δείτε εάν νιώσετε καλύτερα.

3. Κάντε γιόγκα

Η γιόγκα μπορεί αν βοηθήσει στην πέψη και να μειώσει το φούσκωμα που ενδεχομένως νιώθετε. Εάν θέλετε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα κάντε γιόγκα τις πρωινές ώρες.

4. Προσπαθήστε να τρώτε αργά

Εάν τρώτε πολύ γρήγορα δεν αισθάνεστε ότι έχετε χορτάσει, με αποτέλεσμα να καταναλώνετε περισσότερο φαγητό.

5. Πιείτε περισσότερο νερό

Εάν πίνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα θα βοηθήσετε το σώμα σας να ξεφουσκώσει και να μειωθούν οι κατακρατήσεις.

6. Ελέγξετε τις μερίδες

Ο κυριότερος λόγος που νιώθετε φουσκωμένοι είναι το μέγεθος της μερίδας φαγητού που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν διαπιστώσετε ότι νιώθετε ένα φούσκωμα μετά από το γεύμα σας, μειώστε την ποσότητα φαγητού.

7. Πιείτε ένα αφέψημα με τζίντζερ πριν πάτε για ύπνο

Το τζίντζερ, βοηθάει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και μας ξεφουσκώνει. Πριν πέσετε στο κρεβάτι πιείτε τσάι με τζίνζτερ.

8. Πηγαίνετε νωρίς για ύπνο

Ο ύπνος βοηθάει στη ρύθμιση του μεταβολισμού ενώ όταν δεν κοιμάστε τις σωστές ώρες νιώθετε υποτονικοί. Προσπαθήστε να κοιμάστε 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ χωρίς διακοπή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.