WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έπινα λεμόνι με ανανά για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη


Τζουλιάννα Καρνέζη

4 Απριλίου 2018

pinapple-lemonade-by-place-of-my-taste-for-the-36th-avenue-5-of-9.jpg

Έτσι λοιπόν διαβάζοντας τους διάφορους χυμούς που βγαίνουν κατά καιρούς, αποφάσισα να πίνω λεμόνι με ανανά για ένα μήνα ώστε να διαπιστώσω αν θα συμβεί κάτι στο σώμα μου. Θέλετε να δείτε τι μου συνέβη;

Καταρχάς θα ήθελα να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο ρόφημα μου άρεσε αρκετά και το έπινα με ευχαρίστηση. Έτσι λοιπόν κάθε πρωί επί ένα μήνα έστυβα ένα λεμόνι και το πρόσθετα στο χυμό ανανά. Μερικές φορές μάλιστα το έβαζα σε μπουκάλι και το έπαιρνα μαζί μου στη δουλειά, ώστε να το πίνω αντί για νερό. Αυτό λοιπόν που μένει να απαντηθεί είναι αν είδα κάποια διαφορά στην υγεία μου και φυσικά στα κιλά μου.

Διαβάστε εδώ: Έπινα νερό με αγγούρι και τζίντζερ για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη

Μπορώ να πω με σιγουριά ότι από τότε που ξεκίνησα να πίνω το συγκεκριμένο ρόφημα βελτιώθηκε η λειτουργία της πέψης. Και όχι τυχαία φυσικά αφού τόσο το λεμόνι όσο και ο ανανάς συμβάλουν στη μείωση των πεπτικών προβλημάτων.  Συγκεκριμένο ο ανανάς περιέχει βρομελίνη, ένα πεπτικό ένζυμο που βοηθάει στην πέψη των τροφών με αποτέλεσμα να μη νιώθουμε φουσκωμένοι. Το λεμόνι με τη σειρά του βοηθάει και αυτό την πέψη, διότι η σύνθεση του είναι παρόμοια με το σάλιο και το υδροχλωρικό οξύ στα πεπτικά υγρά.

Ενισχύθηκε το ανοσοποιητικό μου σύστημα. Και πώς το κατάλαβα; Όλοι οι συνάδελφοι μου ήταν άρρωστοι εκτός από εμένα. Στο να μην αρρωστήσω συνέβαλε ο ανανάς γιατί είναι πλούσιος σε βιταμίνη C η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό. Επιπλέον, προστατεύει από διάφορα νοσήματα, όπως είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο καρκίνος και ο διαβήτης. Τα οφέλη όμως, δεν σταματούν εδώ, διότι ο ανανάς προστατεύει από την εμφάνιση της ωχράς κηλίδας, που αποτελεί την κύρια αιτία απώλειας όρασης στους ενήλικες.

Ένα ακόμη θετικό που παρατήρησα πίνοντας το συγκεκριμένο ρόφημα ήταν η βελτίωση της ενέργειας και της συγκέντρωσης. Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι η μυρωδιά από το λεμόνι μπορεί να βελτιώσει στη συγκέντρωση και στο να είμαστε εστιασμένοι τις δύσκολες ημέρες.

Τι συνέβη όμως με το βάρος μου;  Δυστυχώς όταν τελείωσα το πείραμα  και ανέβηκα στη ζυγαριά δεν διαπίστωσα καμία αλλαγή στο βάρος μου. Και αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι πως δεν υπάρχει μαγικό φίλτρο που θα μας αδυνατίσει και θα αυξήσει το μεταβολισμό. Είτε πίνετε τσάι είτε σκέτο νερό ή ανανά με λεμόνι θα έχετε την ίδια βοήθεια στην προσπάθεια απώλειας κιλών.

Τι να προσέξετε: Το λεμόνι μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών, για αυτό είναι σημαντικό να το αραιώνετε με νερό και να το πίνετε με καλαμάκι. Επίσης, έχει πολλά οξέα, οπότε αντενδείκνυται σε όσους υποφέρουν από ρευματισμούς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.