Μικρά μυστικά για να χάσετε κιλά και να προετοιμάσετε το σώμα σας για το καλοκαίρι

Τζουλιάννα Καρνέζη
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
healthy-body.jpg

Διαλέξτε φρούτα και λαχανικά εποχής. Ο ευκολότερος τρόπος για να μειώσετε τις θερμίδες, είναι να διαλέξετε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που αφθονούν σε λαϊκές αγορές και στα παντοπωλείο σας. Πέραν του ότι είναι χαμηλά σε θερμίδες, είναι πλούσια με βιταμίνες, ανόργανα άλατα, αντιοξειδωτικά, και φυτικές ίνες.

Μεγειρέψετε έξυπνα. Μπείτε στη κουζίνα και ετοιμάστε κρύες σούπες με λίγες θερμίδες, όπως με λαχανικά ή γκασπάτσο. Οι σούπες αποτελούν την ιδανική επιλογή για να ξεκινάτε τα γεύματά σας γιατί σας φουσκώνουν και  δεν τρώτε μεγάλη ποσότητα από το κυρίως πιάτο. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι κατανάλωναν σούπα στην αρχή του γεύματος, τρώγανε λιγότερο σε σχέση με εκείνους που δεν ξεκινούσαν το γεύμα τους με μια σούπα.

Καταναλώστε γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά που είναι πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνες και μπορούν να συμβάλουν στην απώλεια κιλών.

Επιλέξτε ποτά με λίγες θερμίδες. Τα έτοιμα smoothies, τα ζαχαρούχα ποτά και τα αναψυκτικά καταναλώνονται πολύ πιο εύκολα όταν έχει ζέστη. Όμως πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί περιέχουν αρκετές θερμίδες που μπορούν να σας προσθέσουν περιττά κιλά. Επιλέξετε ροφήματα χωρίς θερμίδες όπως, ανθρακούχο νερό, σόδα και τσάι χωρίς ζάχαρη.

Κάνοντας έξυπνες επιλογές σε συνδυασμό με την άσκηση θα βγείτε στις παραλίες και θα φοράτε το αγαπημένο σας μαγιό αφού θα έχετε χάσει όλα τα περιττά κιλά.