WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εναλλακτικές λύσεις για όσους αποφεύγουν το γάλα και το γιαούρτι


Τζουλιάννα Καρνέζη

14 Μαΐου 2018

photo-1517513698798-54d6fd4ce5d4.jpg

Γάλα και γιαούρτι σόγιας. Αν και τα γιαούρτια σόγιας περιέχουν λιγότερο ασβέστιο, από τα κανονικά, είναι ιδανική τροφή, για όσους έχουν αλλεργία ή δυσανεξία. Επίσης, μια καλή επιλογή είναι να αγοράζετε τα προϊόντα σόγιας που είναι εμπλουτισμένα με ασβέστιο και βιταμίνη D.

Kαρύδα. Το γάλα καρύδας έχει ήδη γίνει μια βασική τροφή για πολλούς που είναι vegan, δηλαδή δεν καταναλώνουν κρέας και τα ζωικά παράγωγα. Η καρύδα είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, ασβεστίου, βιταμινών, καλίου, μαγνησίου, σιδήρου και σεληνίου. Μπορεί λοιπόν, να αντικαταστήσει επάξια τα γαλακτοκομικά και είναι μια καλή λύση για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Αρχίστε λοιπόν, να μαθαίνετε πώς να φτιάχνετε παγωτά με γάλα καρύδας.

Διαβάστε εδώ: Οι κυριότεροι λόγοι που δεν έχετε λεπτές γάμπες και πώς να τις αποκτήσετε

Γάλα ή γιαούρτι αμυγδάλου. Τα γάλα αμυγδάλου έχει μια γλυκιά γεύση και είναι αρκετά υγιεινό. Επίσης, ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας σας και είναι καλό για τα οστά και την πέψη σας, διότι περιέχει ουσιώδη θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη D και βιταμίνη Β12.

Κεφίρ. Είναι χωρίς γλουτένη και έχει μια πληθώρα από οφέλη για την υγεία. Το κεφίρ είναι μια καταπληκτική πηγή από τα ευεργετικά προβιοτικά και περιέχει σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε smoothies ή σε μιλκσέικ. Υπάρχει κεφίρ καρύδας, απλό, φράουλας, βανίλιας και σοκολάτας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.