WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς μπορείτε να χάσετε κιλά ανάλογα με το χαρακτήρα σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

16 Ιουλίου 2018

icecreamconesandarvowatchesgiveawaystylevancouvergelatosummer-30_1.jpg

Μήπως, είστε παρορμητικοί, νυχτόβιοι, ή πολύ οργανωτικοί; Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι η προσωπικότητά σας διαδραματίζει έναν εκπληκτικά μεγάλο ρόλο στην ικανότητά σας να αδυνατίσετε. Ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό, για να ανακαλύψετε τον τύπο της προσωπικότητάς σας και να χρησιμοποιήσετε τα δικά σας χαρακτηριστικά, που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε εφόρου ζωής.

Είστε αξιόπιστοι

Είστε πάντα στην ώρα σας; Ακολουθείτε όλους  τους κανόνες; Αυτό σημαίνει ότι, έχετε έναν χαρακτήρα που θα κολλήσει εύκολα με ένα πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής. Ωστόσο, μπορεί να δημιουργηθεί ένα παράδοξο και να αρχίσετε να σκέφτεστε όλη την ώρα το φαγητό, και αυτό μπορεί να λειτουργήσει εναντίον σας. Η λύση είναι να δημιουργήσετε ρουτίνες, όχι σκεπτόμενοι τα κιλά σας, αλλά την υγιεινή ζωή. Για παράδειγμα, να μην παίρνετε το αυτοκίνητο για να πάτε κάπου κοντά, αλλά να περπατάτε ή να πάρετε ένα ποδήλατο.

Διαβάστε εδώ: 5 λόγοι που είστε συνέχεια πεινασμένοι

Eίστε παρορμητικοί

Η ικανότητα να καθυστερείτε την ικανοποίηση σας, σχετίζεται με την απώλεια βάρους. Όσοι έχετε τη τάση να ενεργείτε παρορμητικά, τότε είναι πολύ πιθανό, να μη μπορείτε να  αντισταθείτε στους διατροφικούς πειρασμούς. Άρα, αυτό που θα σας βοηθήσει είναι να μειώσετε τους πειρασμούς, δηλαδή να σταματήσετε την αποθήκευση πρόχειρου φαγητού στα ντουλάπια της κουζίνας, και να αποφεύγετε να κάνετε διάλειμμα στο χώρο εργασίας που ξέρετε, ότι υπάρχει φαγητό.

Είστε επιρρεπείς

Αν είστε συναισθηματικά ευερέθιστοι, βλέπετε στα πράγματα το καλύτερο ή το χειρότερο. Μερικοί άνθρωποι συνδέουν τα συναισθήματα τους με το φαγητό και προσπαθούν να τα ξεπεράσουν τρώγοντας. Μάθετε να αναγνωρίζετε τα συναισθήματα σας και προσπαθήστε να ξεπεράσετε ένα πρόβλημα ή να διοχετεύσετε τη χαρά σας σε υγιεινούς τρόπους, όπως να μιλήσετε με ένα φίλο ή να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο.

Eίστε ήσυχοι

Εάν, προτιμάτε να περνάτε τα βράδια σας με ένα βιβλίο, παρά να πάτε στο μπαρ, τότε μπορεί να χάσετε πιο εύκολα τα κιλά. Όσοι, είστε πιο στοχαστικοί και λιγότερο παρορμητικοί, εξετάζετε τις επιλογές σας πιο ορθολογικά και είναι εύκολο να δεσμευτείτε σε μια υγιεινή διατροφή και στην τακτική άσκηση.

Eίστε αυστηροί με τον εαυτό σας 

Όσοι κρίνετε τον εαυτό σας πολύ αυστηρά, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε μια τεράστια αρνητική αντίδραση, κάθε φορά που κάνετε ένα λάθος. Επίσης, εάν παρεκτραπείτε λίγο από το πρόγραμμα διατροφής, μπορεί να συνεχίσετε  την υπερκατανάλωση τροφής και μετά να οδηγηθείτε σε αισθήματα απελπισίας. Καλό λοιπόν, θα ήταν να εργαστείτε με τον εαυτό σας, ώστε να μπορείτε να τον συγχωρείτε.

Eίστε ξενύχτηδες

Μένοντας έξω μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες,  μπορεί να ξεφύγετε με τα κιλά σας. Όσοι κοιμάστε λιγότερο από 7 ώρες κάθε μέρα, μπορεί να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αρχίστε, λοιπόν να αλλάζετε το ωράριο σας και να κοιμάστε τουλάχιστον επτά ώρες καθημερινά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.