WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Λάδι καρύδας: Πώς βοηθάει στην απώλεια βάρους;


Τζουλιάννα Καρνέζη

23 Αυγούστου 2018

emily-bauman-746647-unsplash.jpg

Εάν θέλετε να χάσετε κιλά μια είναι η λύση: Να λαμβάνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε και να κάνετε γυμναστική. Ωστόσο και ενώ δεν υπάρχουν μαγικά χάπια, μπορείτε να βρείτε κάποιους διατροφικούς σύμμαχους που θα κάνουν την προσπάθεια σας ακόμα πιο εύκολη. Ένας από αυτούς είναι το λάδι καρύδας, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει στην απώλεια κιλών. Θέλετε να δείτε πώς;

Το λάδι καρύδας ενισχύει το ενεργειακό επίπεδο

Τα τριγλυκερίδια μέσης αλύσου (MCTs) είναι κορεσμένα λίπη που βρίσκονται στο έλαιο καρύδας. Σε αντίθεση με τα κορεσμένα λίπη που βρίσκονται στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα MCTs μεταβολίζονται με διαφορετικό τρόπο. Τα MCTs απορροφώνται ταχέως κατά τη διέλευση από το στομάχι στο έντερο. Και αντί να πηγαίνουν στο αίμα, εισέρχονται στο ήπαρ και μετατρέπονται άμεσα σε ενέργεια. Και αυτό μπορεί να συμβάλει στην απώλεια βάρους.

Διαβάστε εδώ: Τι λάθη κάνετε το πρωί που ξυπνάτε και δεν έχετε καλή διάθεση

Το λάδι καρύδας μειώνει την όρεξη

Για να μην έχετε λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, δοκιμάστε να προσθέσετε στο πρωινό σας γεύμα 1 με 2 κουταλιές έλαιο καρύδας. Ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας κάθε μέρα πριν από τα γεύματα, δίνει την αίσθηση της πληρότητας, που, φυσικά, συμβάλλει στη μείωση της όρεξης. 

Τι γίνεται όμως με τις θερμίδες;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το λάδι καρύδας είναι λίπος, ανεξαρτήτως εάν ανήκει στα καλά λιπαρά. Και το λίπος έχει 9 θερμίδες ανά γραμμάριο, κάτι που ισχύει και στο λάδι καρύδας. Επομένως, αν τρώτε ένα συγκεκριμένο ποσό θερμίδων και μετά προσθέσετε λάδι καρύδας από πάνω, τότε το πιθανότερο είναι να πάρετε βάρος και όχι να χάσετε. Γι αυτό καλό είναι να γνωρίζετε τις θερμίδες που πρέπει να καταναλώνετε ημερησίως.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.