Με αυτές τις τεχνικές θα έχουμε πιο δυνατή μνήμη

Τζουλιάννα Καρνέζη
Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018
38481138_201961054005622_8839667269312184320_n.jpg

Οι περισσότεροι παράγοντες που καθορίζουν εάν θα έχουμε ή όχι ισχυρή μνήμη είναι οι μη γενετικοί, όπως είναι οι καθημερινές μας συμπεριφορές. Μια μελέτη έδειξε ότι όσα άτομα είχαν υγιεινές συνήθειες, μια ισορροπημένη διατροφή και κάνανε τακτικά σωματική δραστηριότητα είχαν πιο ισχυρή μνήμη, σε σχέση με εκείνα που δεν έκαναν τίποτα από όλα αυτά. Επίσης, όσοι μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τεχνικές για να δυναμώσουν τη μνήμη τους, βοηθάνε στη μακροπρόθεσμη προστασία του εγκεφάλου. Παρακάτω θα δείτε μερικές τεχνικές που μπορείτε να κάνετε σε καθημερινή βάση και να βελτιώσετε τη μνήμη σας.

Φτιάξτε μια εικόνα για κάθε νέο πρόσωπο που γνωρίζετε. Αυτή η τεχνική είναι πολύ εύκολη και αποτελεσματική. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συγκεντρωθείτε για λίγα δευτερόλεπτα, να σκεφτείτε το όνομα του ανθρώπου που μόλις γνωρίσατε και να το κάνετε εικόνα. Φανταστείτε για παράδειγμα τη Μαρία να πίνει ένα φλιτζάνι καφέ. Με αυτή τη τεχνική θα καταπολεμήσετε την απόσπαση προσοχής και θα βοηθήσετε τον ιππόκαμπο να συνεργαστεί με το μετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούν να μας παχύνουν τα φρούτα

Μετακινήστε τα πράγματα σας. Βρείτε ποια αντικείμενα χρησιμοποιείτε καθημερινά, όπως τα κλειδιά, το πορτοφόλι, το κινητό, και αλλάξτε τους θέση από τη συνηθισμένη που τα τοποθετείτε. Αν μπείτε στη διαδικασία την επόμενη μέρα να σκεφτείτε που έχετε βάλει τα κλειδιά σας, τότε ασκείτε τη μνήμη σας και τη δυναμώνετε.

Κατεβάστε από τον υπολογιστή παιχνίδια μνήμης. Αν δε είστε λάτρεις του Sudoku ή των σταυρόλεξων, τότε η τεχνολογία θα σας δώσει τη λύση. Υπάρχουν πλέον πάρα πολλά παιχνίδια στα smartphone, τα οποία βελτιώνουν τη συγκέντρωση, τις δεξιότητες σας και την προσαρμοστικότητα. Δεν έχετε απλά να τα κατεβάσετε.

Θυμηθείτε τις δουλειές που έχετε να κάνετε όλη την ημέρα και φτιάξτε με το μυαλό σας μια παράξενη οπτική ιστορία. Για παράδειγμα αν πρέπει να πάτε να αγοράσετε αυγά και μετά να πάτε στο καθαριστήριο, σκεφτείτε μια υποθετική ιστορία που να συνδέει αυτά τα δύο. Όσο πιο δημιουργική είναι η εικόνα, τόσο καλύτερα εξασκείτε τη μνήμη σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα