Αυτή η συνήθεια στον ύπνο μπορεί να μας προκαλέσει μεγαλύτερο άγχος

Τζουλιάννα Καρνέζη
Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018
tracey-hocking-728714-unsplash.jpg

Μπορεί να μην το αντιλαμβανόμαστε αλλά ο ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία μας τόσο τη σωματική όσο και τη ψυχική. Έτσι πολλές φορές η αλλοίωση του ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα κόπωσης την επόμενη ημέρα αλλά και να επηρεάσει αρνητικά τη ψυχική σας υγείας.

Σύμφωνα λοιπόν με μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο Binghamton η συνήθεια που έχουν πολλοί άνθρωποι να κοιμούνται λίγες ώρες το βράδυ μπορεί να συνδεθεί με ενοχλητικές επαναλαμβανόμενες σκέψεις παρόμοιες με εκείνες που παρατηρούνται στην αγχώδη διαταραχή και στην κατάθλιψη. Όταν ο ύπνος διαταράσσεται τακτικά μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές σκέψεις και κατά συνέπεια σε έντονο στρες. Ο ιδανικές ώρες που πρέπει να κοιμάστε είναι 7 με 8 κάθε βράδυ χωρίς διακοπές. Εάν έχετε συνηθίσει να κοιμάστε πιο λίγο τότε είναι πιο πιθανό να αγχώνεστε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε εδώ: Οι καλύτερες συμβουλές για να χάσετε τα περιττά κιλά των διακοπών

Ευτυχώς, εφόσον δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, υπάρχουν ορισμένες στρατηγικές που μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να κοιμάστε περισσότερο τα βράδια. Οι ειδικοί προτείνουν να αποφεύγετε τις ψηφιακές οθόνες - smartphones, υπλογιστές- τουλάχιστον μία ώρα πριν πέσετε στο κρεβάτι, καθώς και το φως που εκπέμπουν αυτές οι συσκευές γιατί μπορεί να επηρεάσει τη μελατονίνη, την ορμόνη που βοηθάει να μας πάρει ο ύπνος. Εάν εξακολουθείτε να έχετε αρνητικές σκέψεις ή μια ανησυχία, καλύτερα να δείτε τον γιατρό σας, ώστε να βρείτε μια λύση που να λειτουργεί για εσάς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα