WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης


Τζουλιάννα Καρνέζη

12 Οκτωβρίου 2018

39715826_306896003224897_2211010101253242880_n.jpg

H εμμηνόπαυση είναι μια λέξη που στο άκουσμα της τρομάζει πολλές γυναίκες. Είναι επίσης και μια κατάσταση που καμία δεν μπορεί να αποφύγει. Σίγουρα όμως οι περισσότερες θέλετε να γνωρίζετε πώς θα αντιμετωπίσετε τα δυσάρεστα συμπτώματα.

Το πιο κοινό σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης είναι οι νυχτερινές εφιδρώσεις, οι οποίες μπορούν να σας ταλαιπωρούν όλο το βράδυ και να μην σας αφήσουν να κοιμηθείτε. Μη χάνετε όμως τη ψυχραιμία σας, γιατί λύσεις υπάρχουν. Μια καλή επιλογή είναι να επιλέγετε πιο ελαφριά σκεπάσματα και να έχετε πάντα έναν ανεμιστήρα για να τον ανάψετε σε περίπτωση που αρχίζετε να ιδρώνετε.

Βελτιώστε τον ύπνο σας. Η γιόγκα, το tai chi και ο διαλογισμός μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να χαλαρώσετε και να κοιμάστε καλύτερα τα βράδια. Μπορείτε επίσης πριν πέσετε για ύπνο να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μιλήστε στο γιατρό σας.

Βοηθήστε το σώμα σας. Οι αλλαγές των ορμονών όταν μπαίνετε στην εμμηνόπαυση μπορεί να κάνουν το σεξ επώδυνο. Ευτυχώς όμως υπάρχουν προϊόντα που μπορούν να σας βοηθήσουν. Δοκιμάστε τα κολπικά λιπαντικά με βάση το νερό ή μια κολπική ενυδατική κρέμα.

Διαβάστε εδώ: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει: Η μείωση των υδατανθράκων σχετίζεται με πρόωρο θάνατο

Εκτός από τη μειωμένη λίμπιντο οι αλλαγές των ορμονών μπορεί επίσης να προκαλέσουν διακυμάνσεις και στη διάθεσή σας. Για να νιώσετε καλύτερα μπορείτε να ξεκινήσετε κάποια σωματική δραστηριότητα έτσι ώστε να αυξήσετε την παραγωγή της σεροτονίνης μια ορμόνη που ελέγχει τη διάθεση.

Αντιμετωπίστε τις ημικρανίες. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυση οι ημικρανίες μπορεί να επιδεινωθούν. Κρατήστε ένα ημερολόγιο για να δείτε τι τις πυροδοτεί. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να λάβετε κάποια μέτρα και να τιε μειώσετε. Η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των πονοκεφάλων.

Περιμένετε να έχετε ακμή στην εφηβεία σας, αλλά όχι στα 50 σας. Κι όμως ένα κοινό σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης είναι η ακμή. Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε σωστά την επιδερμίδα του προσώπου σας και ότι χρησιμοποιείτε μια καλή ενυδατική κρέμα.

Εξασκείστε τον εγκέφαλό σας. Μάθετε κάτι νέο όπως ένα χόμπι ή μια ξένη γλώσσα. Οι γυναίκες που μπαίνουν στην εμμηνόπαυση μπορεί να έχουν μερικά προβλήματα μνήμης.

Πηγή φωτογραφίας: www.instagram.com/mikutas

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.