WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο λόγος που έχετε πάντα παγωμένα χέρια


The Jennettes

26 Οκτωβρίου 2018

photo-1455225761879-2ed774963809.jpg

Έχετε πάντα παγωμένα χέρια και πόδια; Δεν είστε οι μόνοι. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, όμως, που οφείλεται;

Την εβδομάδα που πέρασε, ερευνητές στο Lund University της Σουηδίας δημοσίευσαν τα αποτελέσματα μίας έρευνας στο JAMA Cardiology και φαίνεται πως ανακάλυψαν μία σύνδεση μεταξύ της χαμηλής θερμοκρασίας και των καρδιακών παθήσεων. Συγκρίνοντας τις λεπτομέρειες από περιστατικά καρδιακών προσβολών στη Σουηδία σε σχέση με δεδομένα της μετεωρολογικής υπηρεσίας, ο συγγραφέας της έρευνας, Dr. David Erlinge, δήλωσε στο CNN πως πρόσεξε ότι το ρίσκο για καρδιακή προσβολή είναι πολύ μεγαλύτερο σε χαμηλές θερμοκρασίες, όταν για παράδειγμα φυσάει, έχει λιγότερο ήλιο και η ατμοσφαιρική πίεση είναι χαμηλότερη.

Διαβάστε επίσης: Δυσκολεύεστε να σηκωθείτε απ' το κρεβάτι το πρωί; Ίσως έχετε αυτή τη πάθηση

Τι συμβαίνει όμως με όσους κρυώνουν συνέχεια; Το να κρυώνει ή να ζεσταίνεται κάποιος δεν αυξάνει το ρίσκο για καρδιαγγειακές νόσους, αλλά όπως αναφέρει ο Dr. Robert Glatter στο Elite Daily, τα κρύα χέρια ή πόδια είναι κομμάτι της φυσικής αντίδρασης του οργανισμού για να ελέγξει την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος.

Αν τα κρύα χέρια ή πόδια προκαλούνται από θέμα υγείας, θα παρουσιάσουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Αν για παράδειγμα, προσέξετε πως το δέρμα στα χέρια σας αλλάζει χρώμα, αυτό μπορεί να σημαίνει πως δεν έχετε καλή κυκλοφορία αίματος. Αν επίσης έχει υποθυρεοειδισμό ή υπολειτουργικό θυρεοειδή, το να κρυώνετε είναι ένα σύμπτωμα, όπως αναφέρει ο Glatter στο Elite Daily.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.