WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα καλύτερα βραδινά κόλπα για να χάσετε τα περιττά κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

10 Νοεμβρίου 2018

katy-belcher-660945-unsplash.jpg

Μήπως κάθε φορά που φτάνει το βράδυ νιώθετε το στομάχι σας να διαμαρτύρεται και την ανάγκη να φάτε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο; Εάν αντιμετωπίζετε το παραπάνω δίλημμα τότε ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να χάσετε κιλά.

Προτιμήστε ένα γεύμα χαμηλό σε νάτριο. Αν θέλετε να ξυπνήσετε το πρωί και να νιώθετε λιγότερο φουσκωμένοι, τότε το προηγούμενο βράδυ καταναλώστε τροφές με πολύ λίγο ή καθόλου αλάτι. Η καλύτερη επιλογή είναι να μαγειρέψετε ένα υγιεινό γεύμα στον ατμό, όπως λαχανικά με άπαχη πρωτεΐνη και αντί για αλάτι προσθέσετε άλλα μυρωδικά, όπως πιπέρι, ρίγανη, κάρυ.

Διαβάστε εδώ: Πώς να αποτρέψετε την καρδιακή νόσο σε οποιαδήποτε ηλικία

Ετοιμάστε το δικό σας βραδινό. Σίγουρα το φαγητό στα εστιατόρια είναι γευστικό και δεν σας αφήνει ένα νεροχύτη γεμάτο πιάτα. Όμως οι μερίδες είναι μεγαλύτερες και δεν γνωρίζετε τις πρώτες ύλες που έχουν χρησιμοποιηθεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν τρώτε έξω να παίρνετε τις διπλάσιες θερμίδες από ό,τι εάν καταναλώνατε σπιτικό φαγητό. Στο σπίτι έχετε τον έλεγχο και είστε υπεύθυνοι για το μέγεθος της μερίδας και για τα συστατικά που βάζετε στο πιάτο σας.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα κάνετε την απώλεια βάρους εύκολη υπόθεση

Βεβαιωθείτε ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι σκοτεινή. Η ορμόνη μελατονίνη μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να κάψει περισσότερες θερμίδες σύμφωνα με μια μελέτη σε ζώα. Δεδομένου ότι, το σώμα σας παράγει μελατονίνη όταν είστε στο απόλυτο σκοτάδι, βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε με τα φώτα σβηστά.

Χαμηλώστε το θερμοστάτη πριν πάτε για ύπνο. Η ιδέα ότι το σώμα σας καίει θερμίδες ακόμα και όταν κοιμάστε είναι αληθινή. Όμως το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Μελέτης διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν σε ένα δωμάτιο που είχε 19 ºC έκαψαν 7% περισσότερες θερμίδες από ό, τι εκείνοι που κοιμόντουσαν στους 23 ºC.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.