WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 απροσδόκητες ασθένειες που είναι πιο συχνές το χειμώνα


Τζουλιάννα Καρνέζη

15 Νοεμβρίου 2018

courtney-clayton-405822-unsplash.jpg

Το χειμώνα κάνει κρύο και είναι η εποχή της γρίπης, όπως όλοι γνωρίζουμε. Όμως είναι επίσης η εποχή που ευνοεί και άλλες ασθένειες, αφού υπάρχουν αρκετές συνθήκες που ευνοούν την εμφάνισή τους. Δείτε ποιες είναι αυτές.

Ζυμομύκητες κόλπου. Οι κολπικές μολύνσεις ζύμης, επίσης γνωστές ως καντιντίαση, είναι μια κοινή γυναικεία πάθηση στη περιοχή του κόλπου. Οι ζυμομύκητες προκαλούνται από τον μύκητα Candida. Αυτός ο μύκητας εκδηλώνεται με έντονη φαγούρα, οίδημα και ερεθισμό. Ο μύκητας αναπτύσσεται σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντας, πράγμα που σημαίνει ότι αγαπάει τα χειμωνιάτικα ρούχα και τα συνθετικά υφάσματα. Προσπαθήστε να φοράτε υφάσματα που αφήνουν το σώμα να αναπνέει.

Καρδιαγγειακά νοσήματα. Κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού, το σώμα λειτουργεί σκληρότερα για να διατηρήσει την κανονική θερμοκρασία και αυτό μπορεί να βλάψει την καρδιά. Ως αποτέλεσμα τα καρδιακά επεισόδια μπορεί να είναι πιο κοινά στους χειμερινούς μήνες , όπως είναι τα εγκεφαλικά επεισόδια. Εάν έχετε οποιοδήποτε προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακών προβλημάτων, πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί τους ψυχρότερους μήνες.

Διαβάστε εδώ: Τι είναι το Moon Milk και γιατί να το πίνετε κάθε βράδυ

Η νόσος του Raynaud. Είναι μια διαταραχή κυκλοφορίας στην οποία τα άκρα, όπως τα δάχτυλα των χεριών και τα δάχτυλα των ποδιών, γίνονται λευκά ή μπλε επειδή τα αιμοφόρα αγγεία έχουν σπάσει. Ο χειμώνας, κατά πάσα πιθανότητα επιδεινώνει το πρόβλημα. Η νόσος του Raynaud μπορεί να είναι αποτέλεσμα χρήσης άλλων φαρμάκων, όπως οι βήτα αναστολείς, ή εμφανίζεται χωρίς άλλη υποκείμενη αιτία.

Γαστρεντερίτιδα. Η γαστρεντερίτιδα τείνει να εμφανίζεται περισσότερο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Μια μελέτη το 2009 διαπίστωσε ότι ο ίδιος ο νορβιοϊός αναπτύσσεται στις χαμηλές θερμοκρασίες και εάν έχετε ήδη αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα η εξάπλωσή του είναι πιο συνηθισμένη το χειμώνα.

Διαβάστε εδώ: Πώς να αποτρέψετε την καρδιακή νόσο σε οποιαδήποτε ηλικία

Λοίμωξη από ψευδομονάδα. Πρόκειται για ένα βακτήριο που ζει φυσιολογικά στον οργανισμό ενός υγιούς ανθρώπου χωρίς να προκαλεί επιπλοκές. Οι λοιμώξεις που προκαλεί είναι ευκαιριακές, δηλαδή οι επιπλοκές παρατηρούνται σε άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό ή σε ασθενείς. Η ψευδομονάδα ευδοκιμεί σε περιβάλλοντα όπου επικρατεί υγρασία (όπως υδρομασάζ και πισίνες), γι' αυτό και μπορεί να προκαλέσει δερματικά εξανθήματα ή ωτίτιδα.

Ημικρανίες. Η ακριβής σχέση μεταξύ των αυξημένων περιπτώσεων ημικρανίας και του ψυχρού καιρού παραμένει μυστηριώδης. Το Εθνικό Ίδρυμα Κεφαλαλγίας σημειώνει ότι οι άνθρωποι που έχουν συχνούς πονοκεφάλους είναι πιο ευαίσθητοι τους χειμερινούς μήνες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.