WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιάννης Σπηλιώτης: Ο καρκίνος σε 10 χρόνια θα είναι απλά μία νόσος, υποστηρίζει ο χειρουργός-ογκολόγος


Τζουλιάννα Καρνέζη

27 Νοεμβρίου 2018

lina-trochez-377674-unsplash.jpg

Τα ελπιδοφόρα μηνύματα από την ιατρική κοινότητα όσο αφορά τον καρκίνο αυξάνονται συνεχώς, αφού πολλοί τονίζουν την μετατροπή του από θανατηφόρα σε μακροχρόνια ασθένεια.

Διαβάστε εδώ: Οι καλύτερες συμβουλές για να μειώσετε την αρτηριακή πίεση χωρίς φάρμακα

Για την εξέλιξη της θεραπείας του καρκίνου μίλησε ο Γιάννης Σπηλιώτης, διευθυντής Κλινικής Αντιμετώπισης Περιτοναϊκής Κακοήθειας και Χειρουργικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Ο χειρουργός-ογκολόγος τόνισε πως σε μια δεκαετία ο καρκίνος θα αντιμετωπίζεται σα χρόνιο νόσημα και δεν θα απειλεί την ανθρώπινη ζωή. Επίσης τόνισε πως το φάρμακο για τον καρκίνο είναι πρόληψη. Γι αυτό είναι καλό να προσέχουμε κάποια πράγματα που αφορούν την καθημερινότητά μας όπως είναι η διατροφή, το στρες και η καθιστική ζωή. Ενώ ανέφερε πως οι όσοι δουλεύουν τη νύχτα ή ξυπνάνε πολύ νωρίς το πρωί έχουν περισσότερο επιπολασμό του καρκίνου.

Τέλος επισήμανε πως στο μέλλον θα υπάρχουν τόσο πολλά φάρμακα ή τεχνικές που θα μπορούν να θεραπεύουν κάθε μορφή καρκίνου. Εξάλλου γίνονται τόσες πολλές έρευνες και μελέτες και έχουν δημιουργηθεί καινούρια φάρμακα που όλα δείχνουν πως η απάντηση για τη θεραπεία όλων των μορφών καρκίνου δεν είναι μακριά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.