WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν πίνετε κάθε μέρα κουρκουμά


Τζουλιάννα Καρνέζη

16 Ιανουαρίου 2019

adult-blond-brown-459270.jpg

Οι περισσότεροι θα έχετε ακούσει τον κουρκουμά και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες που έχει εδώ και χιλιάδες χρόνια. Για όσους δεν γνωρίζετε ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό της Ινδίας η οποία παράγει σχεδόν ολόκληρη την παγκόσμια σοδειά του και καταναλώνει το 80% του. Όμως ο έχει αρχίσει να γίνεται πολύ δημοφιλής και στο δυτικό κόσμο χάρη στην πληθώρα των θρεπτικών ουσιών και τα πολλαπλά του οφέλη για την υγεία.

Διαβάστε εδώ: Η διαιτολόγος των διασήμων αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που δεν χάνουμε κιλά

Μπορείτε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε αυτό μπαχαρικό στο τσάι σας, δίνοντας του έναν αέρα ανατολής ή να το πιείτε σκέτο με νερό. Όπως και να καταναλώσετε τον κουρκουμά, θα αποκτήσετε ευεξία και υγεία. Ας δούμε παρακάτω τι θα συμβεί εάν εντάξετε αυτό το κίτρινο μπαχαρικό στη διατροφή σας.

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε πίνοντας τον κουρκουμά είναι η βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Το συγκεκριμένο μπαχαρικό συμβάλει στη μείωση της δυσκοιλιότητας και της δυσπεψίας.

Θα αυξηθεί η αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού. Η οξείδωση είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση πολλών ασθενειών αλλά και για τη γήρανση. Ο κουρκουμάς έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, έτσι ώστε να προστατεύει τον σώμα μας από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες, προάγοντας με αυτό τον τρόπο τη μακροζωία.

Διαβάστε εδώ: Το ένα πράγμα που μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής μέχρι και 10 χρόνια

Μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης φλεγμονής. Ο κουρκουμάς καταπολεμά τους ξένους εισβολείς στον οργανισμό και προκαλεί υποχώρηση των συμπτωμάτων της φλεγμονής. Όταν η φλεγμονή είναι χρόνια προκαλεί πολλές ασθένειες, όπως είναι οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος, το μεταβολικό σύνδρομο, η νόσο  του Alzheimer και διάφορες εκφυλιστικές καταστάσεις. Επιπλέον, ο κουρκουμάς μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος σε όσους  πάσχουν από διάφορες μορφές αρθρίτιδας.

Όμως το πιο σημαντικό όφελος που ενδεχομένως να παρατηρήσετε πίνοντας κουρκουμά είναι ότι θα κοιμάστε καλύτερα. Όπως ήδη γνωρίζετε ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται περίπου 7 με 8 ώρες ύπνου ημερησίως προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Ο ύπνος επίσης είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της καλής σωματικής και ψυχικής υγείας. Και επειδή όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από αυπνίες, κυρίως λόγω του άγχους, αν δοκιμάσετε να πίνετε κουρκουμά το βράδυ και όχι μόνο το πρωί, θα μπορέσετε να παραδοθείτε πιο εύκολα στην αγκαλιά του Μορφέα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.