Η διαιτολόγος των διασήμων αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που δεν χάνουμε κιλά

Τζουλιάννα Καρνέζη
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019
abaca_546434_016.jpg

Πολύ μελάνι έχει χυθεί και συνεχίζει να χύνεται για τη μαγική δίαιτα που θα μας απαλλάξει από τα περιττά κιλά. Καθημερινά διαβάζουμε για νέες τάσεις και διατροφικές συνήθειες που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα. Αυτή τη φορά η διαιτολόγος των διασήμων του Hollywood, Dana James αποκάλυψε ένα κόλπο, που όπως ισχυρίζεται, βοηθάει τους ανθρώπους να χάσουν κιλά. Και είναι η ομιλία....

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Σύμφωνα λοιπόν με τη James ο βασικός λόγος που οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να χάσουν βάρος, δεν είναι η διατροφή ή η σωματική δραστηριότητα, αλλά τα καταπιεσμένα συναισθήματα  Κάθε φορά λοιπόν που ένας πελάτης την επισκέπτεται, το πρώτο πράγματα που τον ρωτάει είναι εάν υπάρχει κάτι που δεν το εκφράζει και το κρατάει μέσα του. Η James υποστηρίζει ότι όταν εξωτερικεύουμε τα συναισθήματά μας γράφοντας τα σε ένα χαρτί ή συζητώντας τα με έναν φίλο, θα καταφέρουμε να χάσουμε πιο εύκολα όλα τα περιττά κιλά.  

Διαβάστε εδώ: Το ένα πράγμα που μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής μέχρι και 10 χρόνια

Η άποψη της διαιτολόγου ίσως έχει μια βάση, αφού πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν επεισόδια συναισθηματικής υπερφαγίας. Έχετε παρατηρήσει ότι οι πιο ισχυροί πόθοι για τις τροφές εμφανίζονται όταν είμαστε ευάλωτοι συναισθηματικά; Πολλές φορές στρεφόμαστε στο φαγητό ασυνείδητα και στο τέλος να παίρνουμε κιλά. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες, αλλά  επειδή όταν τρώμε για συναισθηματικούς λόγους συνήθως αναζητάμε τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας, όπως τα γλυκά. Αν για παράδειγμα κάθε φορά που νιώθετε συγκίνηση ή έχετε στρες παίρνετε ένα μπισκότο από το βάζο, τότε χρησιμοποιείτε το φαγητό σαν δεκανίκι. Ίσως είχατε μια ιδιαίτερα αγχωτική μέρα και ένα γλυκό μπορεί να σας χαρίσει μια στιγμιαία ικανοποίηση. Ίσως το πρόβλημα βρίσκεται πιο βαθιά και έρχεται το φαγητό να καλύψει αυτό το κενό.

Έτσι λοιπόν εάν εκφράζετε τα συναισθήματά σας μπορείτε να κάνετε καλό όχι μόνο στη ψυχική αλλά και στη σωματική σας υγεία. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.